Henk Poort doopt Rembrandt tulp bij opening Keukenhof

Stardust theatre b.v.

PERSBERICHT

Den Haag, 21 maart 2006

Henk Poort doopt Rembrandt tulp bij opening Keukenhof


-Opening Keukenhof in het teken van Rembrandt-

De opening van de Keukenhof op woensdag 22 maart zal in het teken staan van de vierhonderdste geboortedag van Rembrandt van Rijn en van Rembrandt De Musical, die op 15 juli zijn wereldpremière beleeft in het Koninklijk Theater Carré.

Schrijver, beeldhouwer en Rembrandtkenner Jan Wolkers zal de Keukenhof met een speech openen, waarna de producent van Rembrandt De Musical Henk van der Meyden van Stardust Theatre het beeld 'Ode aan Rembrandt' zal onthullen, dat Wolkers voor de Keukenhof heeft gemaakt.

Voor het eerst zal Henk Poort, die de titelrol speelt in Rembrandt De Musical, in het openbaar als Rembrandt verschijnen om ter gelegenheid van Rembrandt's vierhonderdste geboortejaar de speciale Rembrandt Tulp te dopen.

Henk Poort, Nederlands meest succesvolle musicalster die onder meer schitterde in musicals als 'The Phantom of the Opera' en 'Les Misérables', zal Rembrandt tot leven wekken in deze grootste Nederlandse musical ooit gemaakt over een Nederlands onderwerp.

Producent Henk van der Meyden van Stardust Theatre: 'Het zal de eerste en tevens laatste keer zijn dat men Henk Poort buiten Theater Carré als Rembrandt zal kunnen zien. Maar wij vinden het een eer dat onze musicalproductie en daarmee Henk Poort betrokken is bij de onthulling van het beeld gemaakt door Jan Wolkers en de doop van de Rembrandt Tulp.'

Rembrandt De Musical zal vanaf 12 juli maandenlang te zien zijn in het Koninklijk Theater Carré, in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over de musical op www.rembrandtdemusical.com.
De Keukenhof is dit seizoen geopend van 23 maart tot en met 19 mei. Kijk voor meer informatie over de Keukenhof op www.keukenhof.com.


Noot voor de redactie /