Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Boomfeestdag aan het Achterdiep in Sappemeer (21-03-2006)

Op 22 maart om 10.00 uur zullen leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de Theo Thijssenschool en wethouder Henk ten Wolde ongeveer 800 stuks bosplantsoen planten aan het Achterdiep Noordzijde in Sappemeer. Het gaat om eiken, hazelaars, meidoorn, vuilbomen en krentenbomen die in een strook geplant zullen worden.

In overleg met het bestuur van de stichting KAS vindt de boomaanplant in Sappemeer-Noord plaats. De boompjes worden gepland achter het Achterdiep NZ 40 tot en met Achterdiep NZ 46. Ook zal het kopeind van de bestaande groenstrook, het gedeelte dat uitkomt op het Achterdiep, opnieuw worden ingeplant. De direct omwonenden zijn geïnformeerd door het verspreiden van een flyer.

De Nationale Boomfeestdag (in zijn huidige vorm) bestaat dit jaar 49 jaar. In 2006 doen ruim 375 gemeenten (75%) mee aan de Boomfeestdag met ruim 100.000 basisschool-kinderen. Zij planten op deze dag ruim 300.000 bomen en struiken, ofwel 100 voetbalvelden. Ook Hoogezand-Sappemeer zoekt jaarlijks een mogelijkheid om leerlingen in het primair onderwijs in contact te brengen met het gedachtegoed van de Boomfeestdag: kinderen en hun ouders op een positieve manier confronteren met de noodzaak de natuur te respecteren en te onderhouden. Het thema dit jaar is Bomen en spelen.


---
Programma
09.55 uur
Verzamelen op de groenstrook naast Het Achterdiep N.Z. nr. 40. 10.00 uur
Opening wethouder Ten Wolde die tevens met een leerling de 1e boom zal planten.
10.10 uur
Starten met het planten van het bosplantsoen. Het plantperceel is in 4 stukken verdeeld waar
per perceel circa 17 leerlingen met elk 2 begeleiders het bosplantsoen gaan planten.
11.30 uur
Leerlingen worden op de plantlocatie getrakteerd op chocolademelk en koek. Uiteraard is er voor genodigden koffie en koek op locatie.