Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Hertogenbosch, 28 maart 2006

Uitgeverij Malmberg verlaagt de schoolkosten voor leerlingen Voortgezet Onderwijs

Met de komst van Studiehulp, een internetbibliotheek voor het voortgezet onderwijs, wordt het onderwijs voor 800.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs een stuk goedkoper. Papieren naslagwerken zoals een atlas, woordenboeken of encyclopedie hoeven namelijk niet meer aangeschaft te worden. Studiehulp biedt al deze informatie actueel en online aan. En op een heel geaccepteerde wijze; 93% van de leerlingen zoekt het liefste informatie voor schoolopdrachten via het internet en niet via papieren naslagwerken (resultaat uit nog niet gepubliceerd onderzoek door onderzoeksbureau Motivaction).

Met Studiehulp komt Malmberg tegemoet aan de wens om online snel, betrouwbare en bruikbare informatie te vinden èn de kosten voor ouders te verlagen.

Elke leerling in het Voortgezet onderwijs gebruikt een of meer methodes van Malmberg en krijgt daarmee toegang tot Studiehulp. De kosten van Studiehulp zijn over alle methoden van Malmberg verdeeld en daardoor kunnen leerlingen, docenten en ouders voor een klein bedrag (gemiddeld is de methodeprijs met 80 cent verhoogd) gebruik maken van de internetbibliotheek. Ze kunnen werken met materiaal dat op maat is gemaakt naar het niveau van de leerling en dat aansluit bij de methode.

Bovendien werken de leerlingen altijd met actueel materiaal. Jorien Castelein van Malmberg;" De nieuwe spelling komt er aan en dat zou in principe betekenen dat leerlingen weer nieuwe woordenboeken Nederlands zouden moeten kopen. De online woordenboekenfunctie in Studiehulp is direct beschikbaar in de nieuwe spelling. En als een landsgrens verschuift is dat meteen aangepast in de Encartakaarten die Studiehulp biedt". Studiehulp wordt de komende jaren verder uitgebreid met functionaliteiten die tot een besparing in schoolkosten kunnen leiden.

De besparing voor ouders kan oplopen tot bijna ¤ 90,-** als leerlingen geen atlas en woordenboeken voor drie talen aanschaffen. Bovendien hebben leerlingen via Studiehulp ook toegang tot een op maat gemaakte versie van de Winkler Prins Encarta. Ter vergelijking: een cd-rom met encyclopedische standaardinformatie kost al gauw ¤ 30,-**.

Voor eindexamenkandidaten biedt Malmberg nog een ander voordeel: de Collegenet Examentrainer. Deze cd-rom biedt de eindexamens van de laatste 3 jaren van alle vakken aan voor ¤ 10,-. Leerlingen hoeven nu niet per vak een aparte examentraining te kopen. Een dergelijke examentraining kost per vak al gauw ¤ 12,90**.

Meer informatie over de Studiehulp en vindt u op: www.malmberg.nl/vo en op www.studiehulp-malmberg.nl

Perscontacten: Jorien Castelein, Manager Strategische projecten VO jorien.castelein@malmberg.nl of 073 - 628 8908

*Begin april zijn de onderzoeksresultaten beschikbaar van een onderzoek onder ruim 550 leerlingen in het voortgezet onderwijs

**Prijzen zijn ontleend aan de actuele prijsinformatie van Wolters-Noordhoff (Grote Bosatlas), Winkler Prins (Prisma woordenboeken) en Dixons (Encyclopedieën)