Gemeente Geldrop-Mierlo


Dommeldalschool alvast aan het werk voor boomfeestdag

Op woensdag 22 maart is het Boomfeestdag. De Dommeldalschool in Geldrop krijgt van de gemeente drie bomen. De leerlingen van groep 8 planten woensdag onder meer een plataan op het schoolplein. Hiervoor moest een flink gat worden gegraven! Een aantal leerkrachten, de conciërge en de leerlingen zijn hiermee afgelopen donderdag alvast begonnen, een graafmachine maakte het werk in het weekend af. Een hele klus, die door iedereen enthousiast werd geklaard! Woensdag kunnen de kinderen de plataan dus gaan planten in verse grond.

De plataan wordt geplant midden op het schoolplein; rondom de boom moet een leuke bank komen te staan. Hiervoor loopt momenteel een sponsoractie; iedereen kan geld doneren in de groene collectebussen op de balie in de school. Voor de school, bij de hoofdingang komt een Malus toringo (sierappel) te staan en bij de leerlingenpoort een Carpinus betulus (haagbeuk). Woensdag 22 maart staat de hele school op een feestelijke manier stil bij de Boomfeestdag.

Uiteraard zullen we in de Trompetter van komende week nog uitgebreid aandacht besteden aan de Boomfeestdag in Geldrop en Mierlo!