Essent Netwerk gecertificeerd door Lloyd's Register

Essent nv
http://www.essent.nl

P E R S U I T N O D I G I N G

Essent Netwerk als eerste Nederlandse bedrijf ISO 9001 én PAS 55-1 gecertificeerd door Lloyd's Register

's-Hertogenbosch, 22 maart 2006 - Op donderdag 23 maart 2006 reikt de heer A.W.M. Holthuis, algemeen directeur Lloyd's Register Nederland BV, de certificaten ISO 9001 en PAS 55-1 uit aan Essent Netwerk.
Het bedrijf heeft daarmee als eerste Nederlandse bedrijf twee certificaten op het gebied van kwaliteitsgarantie. Essent is het tweede bedrijf ter wereld dat deze prestatie weet neer te zetten. Deze certificaten zijn een waarborg dat Essent Netwerk op professionele wijze alle risico's en knelpunten beheerst rondom capaciteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de elektriciteits- en gasnetten.
De uitreiking duurt van 10.00 tot 12.00 uur en vindt plaats op het hoofdkantoor van Essent Netwerk, Pettelaarpark 80 te 's Hertogenbosch.
De pers is hierbij van harte welkom.

Evenals de bekendere norm ISO 9001 is de PAS 55-1 een norm die staat voor kwaliteit van het netbeheer en de continue verbetering daarvan. De PAS 55 norm is specifiek ontwikkeld voor organisaties met kapitaalsintensieve en infrastructurele bedrijfsmiddelen en vereist een grondige kennis én beheersing van risico's met betrekking tot de leverbetrouwbaarheid. Het Ministerie van Economische Zaken schrijft voor dat netbeheerders over een doeltreffend kwaliteitsbeheersingssysteem dienen te beschikken. Met het PAS 55-1 certificaat (Publicly Available Specification for Asset Management) kan worden aangetoond dat de kwaliteitsgarantie conform de ministeriële regeling is.

Essent Netwerk is voorstander van een landelijke invoering van het PAS 55-1 managementsysteem als kwaliteitsgarantie. Volgens Jan Peters, directeur Asset Management Essent Netwerk, onderbouwt het systeem het vertrouwen van aandeelhouders, de klanten, de DTe en de medewerkers in de wijze waarop de assets (de bedrijfseigendommen) worden beheerd.

De certificering betreft de hoofdafdelingen en het netdeel Breda van de afdeling Asset Management. In augustus 2006 wordt de totale afdeling gecertificeerd.


---

Noot voor de redactie,