Politie Friesland

Verkeerscontroles in de provincie Friesland

provincie Friesland, 22-03-2006 o Vandaag heeft de politie diverse controles gehouden in de provincie Friesland en wel:

Easterlittens: verkeerscontrole
De politie heeft op dinsdag van 08.00 tot 08.45 uur een gordelcontrole gehouden op de Froonackerdyk. Zesenvijftig voertuigen werden gecontroleerd. Alle bestuurders en passagiers droegen de autogordel.

Sneek: snelheidscontrole
De politie heeft op dinsdag van 08.15 uur tot 08.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Groenedijk. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur. Eén bestuurder kreeg een bekeuring. Hij reed 75 km per uur. In de komende tijd gaat de politie hier vaker controleren. Tussen deze tijdstippen steken veel schoolkinderen de Groenedijk over.

Lemmer: verkeerscontrole
De politie heeft dinsdag van 13.15 uur tot 14.15 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Zeedijk. Veertig voertuigen zijn gecontroleerd op rij- en kentekenbewijzen en APK. Twee bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en vier bekeuringen voor het niet dragen van de gordel.

Leeuwarden: bromfietscontrole
De politie heeft dinsdag van 10.15 uur tot 16.15 uur een
bromfietscontrole gehouden op de Arendstuin en de Klanderijstraat. Drieënveertig bromfietsen zijn gecontroleerd; vierentwintig bestuurders kregen een bekeuring. Er is bekeurd voor niet dragen van een helm, te groot vermogen (opgevoerd), het niet hebben van een bromfietscertificaat, teveel geluid en het ontbreken van gele plaat op bromfiets.

Heerenveen: algemene verkeerscontrole
De politie heeft dinsdag van 10.30 uur tot 14.00 uur een
gordelcontrole gehouden in de bebouwde kom. Opvallend veel bestuurders en passagiers hadden de gordel om. In totaal zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Aan twee kinderen is een gordeldier uitgedeeld.

Oudebildtzijl: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdag van 17.00 uur tot 18.00 uur een
snelheidscontrole gehouden op de Oudebildtdijk. De maximumsnelheid ter plaatse is 60 km per uur. Vijf bekeuringen zijn uitgeschreven, waaronder een bromfietser met een snelheid van 68 km per uur. De snelste automobilist reed 86 km per uur.

Noordwolde: gordelcontrole
De politie heeft dinsdag van 16.30 uur tot 17.30 uur een
gordelcontrole gehouden op de Dr. Mulderstraat. Tweeëntwintig voertuigen zijn gecontroleerd en acht bestuurders hebben een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de gordel. Aan één kind is een gordeldier uitgereikt.