Politie Haaglanden

persberichten

Haaglanden, 22-03-2006

Verdachte diefstal bloemstukje aangehouden
Den Haag - Op dinsdag 21 maart rond 14.35 uur heeft de politie een Haagse vrouw van 25 jaar aangehouden wegens het stelen van een bloemstukje bij een bloemenwinkel aan de Dierenselaan te Den Haag. De 42-jarige eigenaar van de winkel, zag dat zij het bloemstukje in haar tas stopte en was achter de vrouw aangelopen. Toen hij de vrouw staande hield, werd het een strubbeling tussen beide. Vervolgens heeft de eigenaar haar in een portiek geduwd in afwachting van de politie. Het prijskaartje van het stukje viel op de grond. Beide probeerde het prijskaartje te pakken, maar de verdachte was sneller en stopte het in haar mond. De verdachte verklaarde aan de politie dat zij het stukje bij een andere winkel had gekocht. Zij moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Veel overtredingen bij controle
Den Haag - Politie Haaglanden heeft op dinsdag 21 maart een gordelcontrole gehouden in de Waldorpstraat. Van de 120 passanten hebben 4 bestuurders een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder autogordel. Ook hield de politie onder andere snelheidscontroles op de Erasmusweg en de Lozerlaan. Op de Erasmusweg werden 1780 automobilisten gecontroleerd, waarvan 116 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Op de Lozerlaan werd de snelheid gecontroleerd van 624 passanten en 160 van hen kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Hoe sneller iemand rijdt, hoe groter de kans op een ongeval en hoe ernstiger de afloop. Een verlaging van de gemiddelde snelheid met slechts 5 km/uur leidt al tot 30 procent minder ongevallen. Daarom houdt Politie Haaglanden snelheidscontroles, vooral op de wegen waar relatief veel verkeersslachtoffers vallen.
Pijnacker De politie hield dinsdag 21 maart tussen 08.00 en 09.00 uur een verkeerscontrole op de Westlaan. In totaal zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer het niet tonen van het rijbewijs (3), het niet dragen van de autogordel (12), verlopen APK (1) en een verlopen rijbewijs (1).
Rijswijk Bij een verkeerscontrole op dinsdag 21 maart tussen 09:00 en 16:00 uur op de Schaapweg werden in totaal 51 automobilisten bekeurd: 34 van hen droegen geen autogordel en daarnaast was er sprake van mobiel bellen en overschrijding van de maximumsnelheid.

Fietsters gewond na aanrijding
Zoetermeer Een Zoetermeers meisje van 12 jaar werd dinsdag 21 maart rond 09.30 uur op de kruising Tintlaan/Tweede Stationsstraat aangereden door een 57-jarige automobiliste uit Zoetermeer. Vermoedelijk verleende de automobiliste geen voorrang aan de fietster. Het slachtoffer werd ter plaatste behandeld door ambulancepersoneel. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.
Op de kruising Tintlaan/Wit-Geellaan raakte een 64-jarige fietster gewond na een aanrijding met een 41-jarige Amsterdamse automobiliste. Vermoedelijk werd de fietster geen voorrang verleend. Het slachtoffer werd met een mogelijke polsbreuk vervoerd naar het ziekenhuis.

Dure luiers
Wassenaar Op dinsdag 21 maart om 14:15 uur werd op de Raaphorstlaan een 41-jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De man werd bij een routinecontrole gecontroleerd waarna bleek dat zijn rijbewijs was ingevorderd. In verhoor verklaarde de man dat hij wist dat hij niet mocht rijden maar dat hij luiers voor zijn hoogzwangere dochter wilde halen omdat deze elders in de aanbieding waren.

Acht bonnen bij controle
Voorburg Op dinsdag 21 maart tussen 13:15 en 14:45 uur werden acht processen-verbaal opgemaakt tegen fietsers die het fietsverbod op de Koningin Julianaplein negeerde. Ook de komende periode zal er regelmatig worden gecontroleerd op en rond het KJ plein.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld
Voorburg Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een steekincident op dinsdag 21 maart om 21:45 uur op de Mgr. Van Steelaan. Een 37-jarige Voorburger betrapte twee jongens die met een mes banden van autos lekstaken. Hij sprak de jongens aan die daarop wegrenden. De man achtervolde de jongens en ter hoogte van de St. Martinuslaan wist hij een van de jongens te achterhalen. Op het moment dat hij deze vastpakte werd hij door de andere jongen met een mes gestoken in zijn hand gestoken. Hierna verdwenen ze beiden in onbekende richting. Uit onderzoek bleek dat van twee autos enkele banden waren lek gestoken. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld. Van de daders is tot op heden nog geen goed signalement bekent. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan Bureau Leidschendam/Voorburg of telefonisch via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen babbeltruc
Zoetermeer Een 85-jarige bewoonster van de Albrandswaard werd sindag 21 maart rond 15.00 uur slachtoffer van een babbeltruc. Een nepagent vroeg of hij gebruik mocht maken van het toilet. Een tweede verdachte zag kans een geldbedrag uit haar handtas weg te nemen. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan Bureau Zoetermeer of telefonisch via 0900-8844
s-Gravenzande Op dinsdag 21 maart om 17:45 uur werd een 88-jarige bewoonster uit s-Gravenzande het slachtoffer van een babbeltruc. Bij de vrouw werd aangebeld door twee mannen die verklaarden dat zij in verband met een diefstal alle biljetten van 50,-- kwamen controleren. De vrouw pakte op verzoek een bankbiljet om dit te laten zien. Nadat de mannen hadden aangegeven dat dit bankbiljet in orde was vertrokken ze weer. Nadat de mannen weg waren ontdekte de vrouw tot haar ontzetting dat er een flink geldbedrag was weggenomen uit haar spaarpotje. Signalement van de verdachten; Leeftijd 20-25 jaar, licht getinte huidskleur netjes voorkomen. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Westland of telefonisch via 0900-8844. De politie waarschuwt mensen om niet zomaar onbekenden in de woning te laten en altijd te vragen naar een legitimatiebewijs.

Auto botst frontaal op boom
Wateringen Op dinsdag 21 maart om 14:50 uur raakten twee inzittende van een personenauto (33 en 25 jaar) gewond bij een aanrijding op de Wippolderlaan. De twee zaten in een personenauto die van achter werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer. Door de klap botste hun voertuig frontaal op een boom. Beide slachtoffers werden vervoerd naar een ziekenhuis maar konden na behandeling snel weer naar huis. De auto raakte dusdanig zwaar beschadigd dat deze moest worden weggesleept.

Straatroof
Zoetermeer Dinsdag 21 maart rond 22.00 uur werd een 51-jarige Zoetermeerder beroofd van zijn portemonnee bij het Bovenlangs. Het slachtoffer werd aangesproken door een jongeman die vroeg om 50 eurocent. Toen de Zoetermeerder hem het geld wilde geven, rukte de verdachte de portemonnee uit zijn handen en rende weg in de richting van het treinstation. De gedupeerde rende achter de verdachte aan, maar verloor hem uit het oog. Door het snelle reageren van de politie, kon een 16-jarige verdachte uit Zoetermeer worden aangehouden. Rond 23.00 uur werd een 58-jarige vrouw uit Rijswijk op het Station Centrum West beroofd van haar rugzak. De vrouw had haar rugzak in haar hand toen een jongeman op haar af rende en de rugzak uit haar rukte. De verdachte rende weg over de rails naar de overkant en verdween via de trappen. Het signalement van de jongeman droeg een geel jack (kort model) en een donkere proef. Zijn leeftijd wordt geschat rond de 20 jaar. De gestolen rugzak heeft een tijgerprint. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij Politie Zoetermeer via 0900-8844.

Betrapt op rijden na ontzegging
Den Haag Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 21 maart omstreeks 21.50 uur hielden surveillerende agenten op de Juliana van Stolberglaan een 56-jarige Voorburgse automobilist staande. De man bleek zonder verzekering, zonder geldige APK en met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden.
De Voorburg is hierop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Handgemeen in het verkeer
Den Haag - Dinsdag 21 maart om 12.17 ontstond er een handgemeen in het verkeer toen een 33-jarige Haagse vrouw met haar auto tegen de richting in, het Veenpluis opreed. Een 58-jarige vrouw uit Den Haag reed in de goede richting en kon niet verder rijden. De verdachte stapte uit en schreeuwde dat het slachtoffer achteruit moest rijden. Dit deed zij niet, waardoor de verdachte naar haar uithaalde. Om zichzelf te verdedigen, trapte het slachtoffer naar de verdachte. Omstanders hebben de twee uit elkaar gehaald. Het slachtoffer heeft letsel op haar rechterwang, schade aan haar voertuig en haar bril is gebroken.

Verdachten fietsendiefstal aangehouden
Den Haag - Op dinsdag 21 maart om 16.30 uur hebben surveillerende agenten twee Hagenaars van 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets in de Elandstraat.
De agenten zagen de jongens aan komen fietsen en vervolgens met een andere fiets (een damesfiets met kinderzitje) ervan door gaan. Na een korte achtervolging konden verdachten in de Tivolistraat worden aangehouden.