Dienstenbond CNV

Somber CAO overleg bij V&D
22-03-2006

Op 16 maart j.l. hebben wij voor de tweede keer met de directie van Vroom en Dreesmann onderhandeld over de nieuwe CAO. Wij zijn ons ervan bewust dat de onderhandelingen om te komen tot een nieuwe cao niet van een leien dakje zullen gaan. V&D deed daar nog een schep(je) bovenop. Tijdens het gesprek kwam V&D met een aantal
verslechteringsvoorstellen.

V&D wil graag een nieuw loongebouw invoeren waarmee de huidige loonschalen (van schaal 1 t/m/15) ongeveer 10% zullen dalen. Daarnaast wil V&D dat de huidige toeslagregelingen bij winkelopenstelling voor nieuwe medewerkers wordt afgeschaft.

Wij zijn, tenzij wordt voldaan aan vele voorwaarden, wel bereid om te gaan praten over een voorstel voor een nieuwe loonlijn voor nieuwe medewerkers maar dan moet er wel sprake zijn, om dit verschil tussen de huidige en de nieuwe medewerkers te rechtvaardigen, van een duidelijk verschil van kennis, kunde, opleiding en vaardigheden. De discussie verliep constructief en na wat over een weer uitwisselen van argumenten zijn er een aantal verslechteringsvoorstellen op tafel gekomen die voor ons zeer teleurstellend waren en ook geen recht deden aan de goede sfeer en inhoudelijke discussies.

Na een schorsing werden deze voorstellen weer (snel) ingetrokken. Concreet stelt V&D voor om een CAO af te sluiten voor één jaar. Het beleid wat vanaf 2003 wordt gevoerd, geen loonsverhoging, geen periodieken voort te zetten. V&D wil voor nieuwe medewerkers een nieuw loongebouw invoeren en het z.g. VenDinvest als een schaduwsysteem invoeren.(dus nog geen concrete invulling aan geven). V&D is bereid om de vakbondscontributie fiscaal vriendelijk te verrekenen en wil ook een project gaan starten wat vooral gericht is om werknemers meer zeggenschap te geven over hun eigen werk. Het staat buiten kijf dat het wederom lastige onderhandelingen gaan worden!!

Hoe meer leden, hoe sterker wij staan.
Maak dus uw ongeorganiseerde collega nu lid !

Het volgend onderhandelingsgesprek is vastgesteld op 4 april a.s.. Daarna zullen wij u onmiddellijk weer informeren.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen over deze info, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon 023 5670615 of e-mail g.rijzinga@cnvdibo.nl