Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 22-03-2006

Verdachte leeft zich teveel in

HOUTEN Op dinsdag 21 maart wisten enkele verdachten strippenkaarten te stelen. Eén van hen leefde zich teveel in zijn rol in.

Rond 18.30 uur kwamen drie jongens bij de klantenservice van een winkel aan het Onderdoor. Zij stelde de medewerkster een vraag en gingen vervolgens weer weg. Ongeveer 10 minuten later verscheen het drietal weer. Nu ging één van hen kopiëren bij het kopieerapparaat. Hij riep naar de medewerkster dat het apparaat niet werkte, waarna zij naar hem toe kwam. Vervolgens zagen de andere twee kans bij de klantenservice een hoeveelheid strippenkaarten weg te grissen, waarna alle drie de winkel uitrenden.

Even later kwam een klant een kopietje maken. Daarbij bleek dat één van de verdachten wel erg in zijn rol was opgegaan: hij had zijn Openbaar Vervoerkaart met foto op het kopieerapparaat gelegd en deze in zijn haast kennelijk vergeten mee te nemen. De medewerkster herkende de foto van de verdachte. Aan de hand van de OV-kaart stelt de politie een onderzoek naar de verdachten in.

Teveel op

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij kennelijk veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.30 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Aart van Lueeuwhove. De man, 45 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, rook sterk naar alcohol, was onvast ter been en had rood doorlopen ogen. De politiemensen verzochten hem een blaastest af te leggen, maar hij weigerde dat. Daarop werd de Nieuwegeiner aangehouden. De verdachte verzette zich en moest met de nodige moeite worden geboeid.

In het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan de ademanalyse, ook nadat hij daartoe door een hulpofficier van justitie was gevorderd. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Twee grote bromfietscontroles

NIEUWEGEIN / HOUTEN De politie heeft op dinsdag 21 maart twee grote bromfietscontroles gehouden.

Van 15.00 uur tot 18.00 uur werd gecontroleerd op de Fakkelstede in Nieuwegein en van 19.00 uur tot 21.30 uur op De Slinger in Houten. Door motoragenten werden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen geleid.

s Middags werden 55 brom- en snorfietsen aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden 31 bekeuringen uitgeschreven.s Avonds ging het om 44 brom- en snorfietsen, waarbij 20 bekeuringen werden uitgeschreven. Er werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor teveel vermogen, ondeugdelijke remmen, gladde banden, geen helm en te veel geluid. Twee bromfietsers werden aangehouden omdat hun bromfiets was voorzien van een vals framenummer. Beide bromfietsen worden nader onderzocht.

Een omstander die bij de controle op de Fakkelstede stond te kijken, kon het werk van de politiemensen kennelijk niet erg waarderen. Hij schold hen meerdere malen uit en werd vervolgens aangehouden voor belediging. Tegen de verdachte, een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, is proces-verbaal opgemaakt.

Motorscooter: twee aanhoudingen

HOUTEN Op dinsdag 21 maart werden twee verdachten aangehouden na een achtervolging.

Rond 20.50 uur zagen politiemensen een bromscooter met twee opzittenden over de Randhoeve rijden. Zij vielen op omdat zij geen helm op hadden, geen licht voerden en de scooter niet was voorzien van een kenteken- of verzekeringsplaat. Het tweetal ging er bij het zien van de politie vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet.

Bij het gemeentehuis kwamen de verdachten ten val en gingen er vervolgens te voet vandoor. Een politieman die daar zijn vrije tijd liep, bleef bij de scooter, terwijl zijn twee collegas de achtervolging voortzetten. Eén van de verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, werd op het parkeerdek bij het Gemeentehuis aangehouden. De tweede verdachte, een 18-jarige man uit Utrecht, klom op het balkon van een nabijgelegen appartement, maar kon ook worden aangehouden.

Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. De bromscooter bleek te zijn voorzien van een motorblok bestemd voor een motorfiets. Het voertuig is in beslag genomen.

Winkeldiefstal

HOUTEN Op dinsdag 21 maart werd een vrouw voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 13.10 uur betrapte een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag een klant op de diefstal van enkele levensmiddelen voor een totaal bedrag van bijna twintig euro. De verdachte, een 44-jarige vrouw uit Houten, werd aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

Bij haar verhoor bekende de verdachte de diefstal. Zij kreeg lik-op-stuk en vertrok met een boete van 130,-.

Brand in kinderdagverblijf aangestoken

NIEUWEGEIN - De brand, die zondag 5 maart omstreeks 02.30 uur uitbrak in een pand aan de Mr. G.W. van Heukelumstraat, blijkt te zijn aangestoken. Dat is uit ingesteld onderzoek komen vast te staan.

De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling, waardoor er veel roetschade ontstond in het pand waarin een kinderdagverblijf is gevestigd. Enkele groepen konden hun ruimtes op maandag 6 maart niet gebruiken en moesten tijdelijk uitwijken.

De politie zoekt getuige(n) die in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 maart, of mogelijk eerder, iets verdachts hebben gezien. Heeft u informatie dat in verband kan worden gebracht met deze brand, neemt u dan contact op met de politie district Lekstroom via 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem u informatie doorgeven, bel dan met de Meld Misdaad Anoniem lijn, telefoon 0800 - 7000.