Persberichten district Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 22-03-2006

Aanrijding

LEUSDEN- Op dinsdagmiddag raakte een scooterrijder gewond. Omstreeks 16.30 uur reed een 12-jarige bromfietser uit Leusden over de Burgemeester de Beaufortweg. Op een gegeven moment sloeg een 48-jarige automobilist uit Woudenberg rechtsaf en liet hierbij de jongen niet voorgaan. De jongen hierbij letsel op aan zijn hoofd en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Door rood

AMERSFOORT- Op dinsdagavond raakte een fietser gewond na een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur reed een 13-jarige jongen uit Soest over de Amsterdamsestraatweg. De jongen reed op de fiets en reed door het rode verkeerslicht. Hij werd vervolgens aangereden door een 45-jarige automobilist uit Nijkerk. De jongens liep bij deze aanrijding een flinke beenwond op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel gedronken had. De 36-jarige man uit Amersfoort werd omstreeks 02.00 uur gecontroleerd op de Bunschoterstraat. De man had teveel gedronken en blies op het bureau 595 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de man zijn rijbewijs is ingenomen.

Beschoten

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een vrouw beschoten door een onbekend persoon.

Omstreeks 12.15 uur kwam stond een 57-jarige vrouw uit Amersfoort te praten met een vriendin op de het Avelonpad. Plotseling voelde zij een stekende pijn in haar rug en heup. De vrouw ging op een gegeven moment naar huis en hier constateerde zij twee wondjes op haar heup en rug. Zij is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan en nadat er röntgenfotos waren genomen bleken er twee diabolo kogeltjes (uit luchtdrukwapen) in haar rug en heup zaten. De kogeltjes zullen pas na twee weken operatief verwijderd kunnen worden (gezien infectiegevaar)

De politie stelde direct een onderzoek in en na uitgebreid buurtonderzoek kon een mogelijk verdachte worden getraceerd. Een 14-jarige jongen uit Amersfoort werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor.