Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Utrecht, 22-03-2006

Teveel op

MIJDRECHT In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 maart bleek een automobilist te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 02.15 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Dukaton. Daarbij bleek dat de automobilist, een 34-jarige man uit Mijdrecht, teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Mijdrechter 645 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auto bijna opzettelijk te water

BREUKELEN In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 maart probeerden mannen kennelijk een auto in het Amsterdam-Rijnkanaal te dumpen.

Kort na middernacht zag een getuige dat twee mannen op de Kanaaldijk West druk doende waren een auto het Amsterdam-Rijnkanaal in te duwen. Hij waarschuwde de politie en politiemensen gingen poolshoogte nemen.

Bij het ter plaatse komen van de politiemensen, reden de twee mannen net in een andere auto weg. Zij werden staande gehouden. De politiemensen zagen dat de poging de auto in het kanaal te duwen niet erg succesvol was geweest: het voertuig hing half over de beschoeiing boven het kanaal. De auto bleek niet te zijn voorzien van kentekenplaten. De twee mannen, 24 en 47 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. De auto kon door een takelbedrijf worden veilig gesteld.

De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto en naar de reden waarom de mannen het voertuig wilden dumpen.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op dinsdag 21 maart een verkeerscontrole op de Dr. Plesmanlaan gehouden.

De controle vond van 15.00 uur tot 16.00 uur plaats. Tien automobilisten maakten geen gebruik van hun autogordel en werden bekeurd.

Snelheidscontrole

MONTFOORT De politie heeft op dinsdagmorgen 21 maart een snelheidscontrole op het IJsselveld gehouden.

De controle vond van 11.00 uur tot 11.45 uur plaats. Negen automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 78 km/u.