Politie Hollands Midden

Datum: 22 maart 2006


---
Lisse Jongens opgepakt voor vandalisme Agenten kregen op dinsdagmiddag 21 maart meldingen dat een aantal jongens in een leegstaand pand aan de Heereweg de boel aan het vernielen waren. De agenten besloten het uit te zoeken en zijn naar het pand gegaan. Daar troffen zij zes jongens aan die onrechtmatig in het pand verbleven. Twee van hen waren in het pand met een bijl aan de gang en probeerden te vluchten toen zij de politie zagen. De agenten namen de 6 jongens mee voor verhoor. Uit de verklaringen bleek dat de jongens meerdere keren in het pand waren geweest. Sommige van hen hadden ruiten en muren kapot gemaakt, ook hadden een aantal graffiti gespoten op de muren. De politie maakt tegen de jongens in de leeftijd van 14 (1), 15 (4) en 18 (1) jaar proces-verbaal op. De minderjarigen zullen een HALT-afdoening krijgen. De politie heeft de ouders van de jongens bij de zaak betrokken. Het pand en het terrein zijn op last van de politie afgesloten.

Later heeft de politie, op woensdag 22 maart in de nacht, een 31-jarige man uit Hoofddorp aangehouden op verdenking van vernieling. Een beveiligingsmedewerker zag dat twee ruiten van een ander leegstaand pand aan de Heereweg vernield waren en dat de voordeur openstond. Bij een controle door de beveiligingsmedewerker op de begane grond en de eerste etage werd niets aangetroffen. De politie trof op de zolder, nadat zij de gebarricadeerde deur, een slapende man aan. De man werd hierop aangehouden. Bij hem werden schroevendraaiers, een zaklamp en een kniptang aangetroffen. De politie doet nog verder onderzoek.

Gouda Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag, 21 maart, twee mannen van 25 jaar uit Lodz (P) aangehouden op verdenking van diefstal uit winkel. Twee personen hadden een autoradio weggenomen uit een automaterialenzaak aan de Bodegraafsestraatweg. Medewerkers van de winkel zijn hierop de personen achterna gelopen en hielden ondertussen contact met de politie. Eén van de verdachten liet onderweg de autoradio die nog in verpakking zat uit zijn jas vallen. Op aangeven van de medewerkers werden de twee verdachten korte tijd later in Reeuwijk aangehouden door de politie.

Moordrecht Verkeersongeval Op dinsdag 21 maart, omstreeks 17.20 uur, heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Zuidelijke Dwarsweg met de Derde Tochtweg. Een 44-jarige scooterbestuurder uit Waddinxveen raakte bij het ongeval gewond. De man reed over de Zuidplasweg in de richting van Waddinxveen. De man passeerde een kruising waar juist een 59-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel achteruit reed omdat voor hem een auto de weg blokkeerde. De scooter reed tegen de achterzijde van de auto aan en kwam op het wegdek terecht. De scooterrijder is met pijn in de borst overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --