Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 22 maart 2006

Inschrijving voor eerste Nederlands Online Film Festival geopend

Het Nederlands Film Festival opent op 22 maart 2006 de inschrijving voor de eerste editie van het Nederlands Online Film Festival (NOFF). Alle filmmakers kunnen deelnemen aan dit virtuele festival. Tijdens het NOFF worden films vertoond in de categorieën drama, documentair, experimenteel, animatie en interactief.

Inschrijven kan via de website van het Nederlands Film Festival: www.filmfestival.nl. Uit alle ingestuurde films wordt een selectie gemaakt voor vertoning. De eerste films zijn vanaf 1 juli 2006 te zien via www.noff.nl. Vervolgens worden elke week nieuwe films toegevoegd. Vanaf 1 september staat het gehele programma online en kan het publiek een stem geven aan de vertoonde films. Tijdens de tien dagen van het reguliere Nederlands Film Festival strijden de drie hoogst genoteerde films op www.noff.nl om de uiteindelijke NOFF Publieksprijs. Een vakjury van film- en internetprofessionals beoordeelt alle geselecteerde films en bekroont de winnaar met de NOFF Juryprijs.

De winnaars van de NOFF Publieksprijs en NOFF Juryprijs worden bekendgemaakt en uitgereikt op 5 oktober 2006, de laatste vertoningsdag van het Nederlands Film Festival, tijdens een afsluitende avond met vertoning van de winnende films. Aan beide prijzen is een geldbedrag verbonden van Euro 2.500,-.

Met het NOFF opent het Nederlands Film Festival de weg naar nieuwe vertoningmogelijkheden, nieuwe filminitiatieven op internet en films die speciaal gemaakt zijn voor internet. Het NOFF is een initiatief van het Nederlands Film Festival en vindt plaats in samenwerking met DutchView, POOL, Publieke Omroep en Tiscali.

Einde persbericht

www.filmfestival.nl / www.noff.nl