Gemeente Alkemade


Voortgang sloopwerkzaamheden veilingterrein

Maandag 20 maart is gestart met het verwijderen van een aanzienlijk deel van de asfaltverharding van het voormalige veilingterrein in Roelofarendsveen. Dit ten behoeve van het realiseren van het woningbouwproject De Bloemen. Het asfalt wordt 'los' gefreesd en daarna per vrachtauto afgevoerd. De overlast voor de omgeving wordt zoveel mogelijk beperkt. De vergunningen voor het slopen van de bedrijfswoning en -hallen aan Korte Goog 6, 8, 10, 14, 16 en 20 zijn verleend. Medio april wordt het asbest van en uit deze opstallen verwijderd, waarna de bovenbouw van de gebouwen worden gesloopt. Om fiscale redenen worden ook hier de funderingen en vloeren voorlopig gehandhaafd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half mei.

Een klein deel van de gebouwen van gemeentewerken wordt nog niet gesloopt. De Milieustraat en het inzamelpunt voor klein chemisch afval blijven op deze plek totdat het nieuwe gebouw van de gemeentewerkplaats op het Veenderveld gereed is. Ondanks het uitvoeren van sloopwerkzaamheden blijven de Milieustraat en het inzamelpunt dus gewoon bereikbaar.

Er wordt aandacht besteed aan de route van het sloopverkeer en de manier van slopen. Om de woongebieden zo min mogelijk overlast te bezorgen vindt de sloop en de verkeersafwikkeling vanaf de kant van het veilingterrein (kant Alkemadelaan) plaats. Voor de start van de sloopwerkzaamheden wordt de bouwtechnische toestand van de direct aangrenzende gebouwen vastgelegd. Het bureau dat dit in opdracht van de gemeente zal uitvoeren neemt hiervoor tzt contact op met de betrokkenen.

Voor meer informatie over de sloopwerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Boogaard van de afdeling Wonen en Milieu van de gemeente, tel. (071) 332 72 33.