Gemeente Drimmelen


Uitbreiding Dongemond college

Demissionair wethouder Jan van Meggelen presenteerde vorige week de nieuwe plannen voor de uitbreiding van het Dongemond college. Vanwege de toename van het aantal leerlingen en de uitbreiding en ontwikkeling van het lesaanbod is het noodzakelijk om het schoolgebouw uit te breiden. De uitbreiding omvat onder meer een aantal theorielokalen, een studiecentrum en de uitbreiding van het zorgplein voor de afdeling verzorging van het VMBO. Ook worden de aanwezige drie noodlokalen vervangen. Op dit moment heeft de school plaats voor 600 leerlingen. Na de uitbreiding kan worden doorgegroeid naar maximaal 720 leerlingen.

Uitvoering
In samenwerking met de school is door Quadrant architecten een ontwerp gemaakt. In het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van de buurtbewoners. De ramen aan de voorkant op de derde verdieping zijn verplaatst naar de zijkant, zodat de privacy in de tuinen behouden blijft. Het ontwerp is met de buurtbewoners doorgesproken en akkoord bevonden. Na het verlenen van de bouwvergunning heeft op 10 maart 2006 een openbare aanbesteding plaatsgevonden. Acht bouwbedrijven hebben zich ingeschreven. De laagste inschrijving is van bouwbedrijf A. Pals B.V. uit Made.

Uitbreiding in fasen
Het project wordt gebouwd in drie fasen, zodat de lessen gewoon door kunnen gaan en er geen extra kosten worden gemaakt. In fase 1 wordt het bestaande zorgplein van het VMBO uitgebreid met een lokaal en gang. De patio blijft hierbij behouden. In fase 2 worden de theorielokalen gebouwd en in fase 3 wordt de hoofdingang vervangen. De huidige hoofdingang wordt vervangen door een nieuwe hoofdingang met daarop twee verdiepingen met nieuwe theorielokalen. Als laatste worden de noodlokalen verwijderd. De verwachting is dat de bouw start in mei 2006 en binnen een jaar klaar zal zijn.

Besluitvorming
Burgemeester en wethouders willen een krediet beschikbaar stellen van ¤ 1.220.000,- voor de uitbreiding van het college. Op 22 maart 2006 wordt het plan behandeld in de commissie Inwonerszaken en geven zij een advies aan de raad. Op 13 april 2006 wordt er in de raad een besluit genomen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer C. Hendrikx, beleidsmedewerker onderwijs, telefoon 0162 - 69 01 75 of e-mail jhendrikx@drimmelen.nl.