Bond tegen het Vloeken

Voetbalborden Bond tegen het vloeken gaan als zoete broodjes Geplaatst op 22 maart 2006
Steeds meer voetbalverenigingen bestellen een gratis bord van de Bond tegen het vloeken. In 2005 werden ruim tweeënhalf keer zoveel borden langs sportvelden geplaatst dan in het voorgaande jaar. De Bond levert naast het bekende voetbalbord, borden specifiek voor de korfbal-, de hockey- en de paardrijsport.

Waar er in 2004 nog 24 voetbalborden werden aangevraagd, is dit aantal in 2005 toegenomen tot 62. Steeds meer sportclubs geven uiting van hun ongenoegen over het taalgeweld door een bord van de Bond langs het veld te plaatsen.

Niet alleen aan voetbalverenigingen, maar ook aan andersoortige sportverenigingen levert de Bond borden. Korfbalverenigingen ontvangen op bestelling een bord met de slagzin Iedere vloek is een misser. Borden voor hockeyverenigingen dragen evenals de voetbalborden de bekende slogan Een vloek mist ieder doel. En sinds eind 2005 levert de Bond ook borden met de slogan Beteugel je taal. Vloek niet! aan maneges.

Vloeken en schelden gebeurt vaak onnadenkend. De Bond wil met de borden zowel spelers als supporters op een positieve manier aan het nadenken zetten over het eigen taalgebruik. Respectvol taalgebruik zal de sfeer alleen maar ten goede komen, aldus Bert Gijsbertse, coördinator vrijwilligers.

In 2005 werden niet alleen fors meer borden aangevraagd, ook is de Bond door aanzienlijk meer scholen uitgenodigd om een gastles of ouderavond te verzorgen en werd de Bond vaker uitgenodigd door clubs en verenigingen. Om aan de toenemende vraag naar borden, gastlessen en presentaties te kunnen blijven beantwoorden, zullen de inkomsten moeten stijgen. Omdat de Bond vrijwel geheel afhankelijk is van giften van donateurs, wordt een nieuwe wervingscampagne onder het motto Help! De Bond groeit. gestart. Dat is te lezen in Kort & Bondig, de nieuwsbrief van de Bond tegen het vloeken.


---

Aan het persbericht (Zip-bestand) onder Downloads op de website van de Bond (http://www.bondtegenvloeken.nl/downloads.php) zijn afbeeldingen toegevoegd van de diverse borden.

Graag willen wij u meer informatie verschaffen. U kunt daarvoor contact opnemen met Peter Smit (voorlichter) of Rijk van de Poll (directeur), telefoon: 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl.