Gemeente Waalwijk Gemeente gaat samenwerking aan in groenonderhoud (Nr. 0032)

Geen gedwongen ontslagen buitendienst

De gemeente Waalwijk heeft een onderzoek gedaan naar alle uitvoerende taken van de afdeling BOR. Onderzocht is welke taken in eigen beheer blijven dan wel uitbesteed worden. De keuzes zijn gemaakt op basis van bestuurlijke doelen. De gemeente heeft gekozen voor gebiedsgericht werken en wil een regieorganisatie zijn. Het verbeteren van de bedrijfsvoering staat hierbij voorop met als doel goede en efficiënte diensten te leveren aan de inwoners van Waalwijk.

Uitbesteden werk
Voor het groenonderhoud betekent dit dat een deel van de werkzaamheden wordt uitbesteed. Een eerste voorkeur hiervoor is uitgesproken voor het uitbesteden aan de WML. Het gaat hier om standaard groenonderhoud. Daarnaast zal de gemeente een deel van het groenonderhoud zelf blijven doen in de zogenaamde aandachtsbuurten. Reden hiervoor is dat de gemeente in deze buurten ook een rol heeft in het in de gaten houden van de leefbaarheid. Door ogen en oren open te houden, kan snel worden ingespeeld op gebrek aan onderhoud die de leefbaarheid kan verstoren. De gemeente zal ook zelf het meldpunt blijven bemannen, zodat snel en accuraat gereageerd kan worden op vragen of klachten.

Zorgvuldig proces
Ondanks een zorgvuldige communicatie met alle betrokkenen is er toch onrust ontstaan onder medewerkers. Om die onzekerheid zo kort mogelijk te laten duren is een werkplan opgesteld. Wat voorop staat is dat in de uitvoering van dit plan geen sprake is van gedwongen ontslagen.

Publicatie datum 03-03-2006