Prins Bernhard Cultuurfonds


Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland kent

E 146.300 toe

Arnhem, 21 maart 2006. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft in de onlangs gehouden vergadering 81 garantiebijdragen verleend. Deze bijdragen zijn toegekend voor activiteiten die op het werkterrein van het Cultuurfonds liggen: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud.

Op de bijlage staat per gemeente aangegeven voor welke projecten een bijdrage is toegekend.
De toegekende bedragen zijn garantiebijdragen. Dit betekent dat de bedragen op basis van een afrekening worden uitgekeerd, dus pas als het project heeft plaatsgevonden en alleen als het achteraf nodig blijkt. Voor duurzame investeringen zoals apparatuur en instrumenten wordt een percentage van de totale kosten toegekend.

Algemeen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is een stichting met een landelijk bureau en twaalf afdelingen in de provincies. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland is één van de twaalf afdelingen. Door het verlenen van bijdragen, het geven van opdrachten en het uitreiken van prijzen zet het fonds zich in voor cultuur en natuurbehoud.

Het budget dat de afdeling Gelderland in het jaar 2006 te besteden heeft bedraagt ruim een miljoen euro. Dit geld komt uit diverse bronnen: de Lotto en de BankGiroLoterij, donaties en een collecte die jaarlijks in mei wordt gehouden. Per jaar worden door het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland ongeveer 500 projecten gesteund.

Het bestuur van de afdeling Gelderland beoordeelt vier keer per jaar aanvragen voor financiële ondersteuning van projecten op het gebied van cultuur en natuur. Verzoeken kunnen worden ingediend door culturele stichtingen en verenigingen. Een aanvraagformulier is te vinden op de website www.cultuurfonds.nl of wordt op verzoek toegezonden. Bijdragen kunnen worden toegekend voor bijzondere culturele projecten en voor investeringen.
Aanvragen voor de eerstvolgende vergadering moeten uiterlijk 25 april 2006 binnen zijn bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Telefoon (026) 359 86 35.


Noot voor de redactie,