Dienstenbond CNV

Uitbesteding Dienst Informatievoorziening bij AZL 22-03-2006

Op 17 maart jongstleden heeft AZL bekendgemaakt haar Dienst Informatievoorziening te willen uitbesteden. Met de CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisatie zal een Sociaal Plan worden afgesproken om de gevolgen hiervan op te vangen.

De Dienst Informatievoorziening zal eerst gereorganiseerd worden. Dat zou ook gebeurd zijn als de Dienst niet uitbesteedt zou worden. Dat betekent dat 5 medewerkers boventallig verklaard zullen worden. Daarna zal de DIV uitbesteed worden en zullen de overige medewerkers in dienst komen van het bedrijf waaraan uitbesteed wordt. Omdat zowel het boventallig verklaren als het uitbesteden gevolgen heeft voor de medewerkers van DIV zullen wij over een Sociaal Plan praten. In het Sociaal Plan wordt geregeld wat er gebeurd als iemand boventallig wordt, maar ook waarop iemand recht heeft bij de uitbesteding. U kunt bijvoorbeeld denken dat de betrokken medewerkers gebruik kunnen maken van de diensten van ons loopbaanadviesbureau Kans.

Daarbij is het Sociaal Plan, dat destijds is afgesproken voor vastgoed, het uitgangspunt. Aan de ondernemingsraad is door AZL advies gevraagd over de uitbesteding. Dat advies zal niet gegeven worden voordat er een Sociaal Plan ligt. En het Sociaal Plan wordt pas afgesproken als het duidelijk is het de ondernemingsraad over de uitbesteding denkt. De ondernemingsraad en de vakorganisaties zullen elkaar hierin versterken, zodat de belangen van de collegas bij de DIV zo optimaal mogelijk behartigd worden.

Op 27 maart a.s. zullen de CNV Dienstenbond en haar collega-vakorganisatie met de medewerkers van de DIV praten. Vanzelfsprekend stellen wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht (tijdens het zwangerschapsverlof van Carmen Scheuneman tot 1 juni a.s.) bij uw bestuurder Ike Wiersinga; i.wiersinga@cnvdibo.nl