Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 maart 2006

Dodelijke aanrijding

Almelo

Dinsdagmiddag 21 maart omstreeks 16.40 uur fietste een 81 jarige vrouw uit Almelo op De Werf in Almelo. Zij stak de kruising met de Wierdensestraat over en verleende hierbij geen voorrang aan een voor haar van links komende lijnbus, die op de Wierdensestraat (=voorrangsweg) reed. Gevolg was een aanrijding, waarbij de 81 jarige vrouw ernstig gewond raakte. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij in de loop van de nacht is overleden. De lijnbus werd bestuurd door een 59 jarige man uit Almelo. (06-036070)

Ruim 1800 hennepplanten in beslag genomen

Hengelo

Dinsdagmiddag 21 maart trof de politie hennepkwekerijen aan in meerdere ruimten van een bedrijfspand aan de Enschedesestraat in Hengelo. In totaal werden 1842 hennepplanten aangetroffen. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar(s) van de kwekerijen. (06-035868)

Rijbewijs ingevorderd

Harbinkhoek

Surveillerende politieagenten controleerden dinsdagmiddag 21 maart omstreeks 11.00 uur een 52 jarige automobilist uit Harbrinkhoek op de Dannenkampsweg in zijn woonplaats. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,89 promille. Het rijbewijs van de 52 jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (06-035819)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijdingen

Enschede

Woensdag 22 maart werd omstreeks 02.10 uur gemeld dat aan de Wethouder Nijhuisstraat in Enschede een auto stond met draaiende motor. Politieagenten gingen een kijkje nemen en troffen in genoemde straat een auto met achter het stuur een man. De man probeerde weg te rijden maar op een of andere manier lukte dat niet. De agenten spraken hem aan. De bestuurder sprak met dubbele tong en rook naar alcohol. Een blaastest bevestigde het vermoeden van de agenten dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Zij hielden de man, een 24 jarige Enschedeër, aan. Omdat de auto verse schade had, onderzochten de agenten de omgeving. Onderzoek wees uit dat de 24 jarige man eerder die nacht de doodlopende Paulus Moreelsestraat was ingereden. Hij had geprobeerd zijn auto te keren en was hierbij tegen een garagemuur aangereden. Vervolgens had hij twee geparkeerd staande auto's geramd. De auto van verdachte is voor technisch onderzoek afgesleept. De 24 jarige man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. (06-036115)

Beroving met geweld

Enschede

Bij de politie werd op dinsdag 21 maart aangifte gedaan van een beroving met geweld door een 22 jarige Enschedeër. De beroving vond plaats op zaterdag 18 maart omstreeks 21.15 uur op het fietspad Twekkelerzoom, gelegen tussen de Spoordijkstraat en de Auke Vleerstraat in Enschede. De 22 jarige fietste op genoemde tijd op dit fietspad ter hoogte van de Perseusstraat, toen hem twee mannen tegemoet kwamen lopen. Tijdens het passeren duwde een van de mannen de 22 jarige van zijn fiets, waardoor hij gedwongen was te stoppen. Onder bedreiging van een mes eiste deze man geld. De 22 jarige was hevig geschrokken en gooide zijn fiets aan de kant en probeerde weg te rennen; hij struikelde en kwam te vallen. Daarop werd hij door beide mannen met een mes bedreigd en gedwongen zijn mobiele telefoon af te geven. Nadat de 22 jarige zijn telefoon had afgegeven gingen beide mannen er vandoor in de richting van de Perseusstraat. Het was ten tijde van de beroving donker en ook plaatselijk is geen straatverlichting. Volgens de aangever waren beide mannen rond de dertig jaar oud en in het zwart gekleed. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-036036)

Bedreiging met een mes

Enschede

Op dinsdag 21 maart werd om 18.00 uur een bedreiging gemeld aan de Dommelstraat in Enschede. Een 17 jarige Enschedese wilde aangifte doen van bedreiging. Ze was zojuist door een 15 jarige Enschedese met een mes bedreigd. Beide meisjes zijn kamerhuurders in dezelfde woning. De politie trof de verdachte echter niet meer aan. Om 19.50 uur zagen agenten licht branden in de kamer van de 15 jarige verdachte, waarop ze haar konden aanhouden. De politie stelde de verdachte in verzekering en sloot haar voor verder onderzoek en verhoor op. (06-036117)

Monique Oude Wolbers, Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --