Politie Gelderland-Zuid

Handbeller aangehouden na bedreiging

Wijchen, 22-03-2006 o De politiemensen van de videosurveillance zagen dinsdagmiddag een automobilist rijden op de Randweg-Noord in Wijchen. Deze automobilist had een mobiele telefoon aan zijn oor. Ook reed deze bestuurder te hard. Er werd een snelheid van 78 km/u gemeten terwijl daar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Nadat hem een stopteken was gegeven kon de automobilist staande gehouden worden. Direct nadat hij gestopt was reageerde de man agressief. De man bedreigde de agent en uitte daarbij diverse beledigingen. Daarop werd de man, een 40-jarige inwoner van Beuningen, medegedeeld dat hij was aangehouden. Hij stapte daarop uit zijn auto en nam direct een vechthouding aan. Om de man tot bedaren te krijgen moesten de agenten pepperspray gebruiken. Pas daarna kon de man worden overgebracht naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

De man was van mening dat de bekeuring die hij kreeg niet terecht was omdat hij niet zat te bellen maar via zijn mobiele telefoon muziek aan het beluisteren was. Wat de man blijkbaar niet wist is dat het niet is toegestaan om een mobiele telefoon in de hand te houden tijdens het rijden. Of men daarbij wel of niet aan het bellen is, of dat men alleen muziek beluistert, maakt voor de overtreding geen verschil. (03)