Gemeente Apeldoorn

Gemeentelijke Erepenning voor Eppo Gutteling

Eppo Gutteling (49) ontving dinsdag 21 maart 2006 uit handen van burgemeester mr. G.J. de Graaf de Erepenning van de gemeente Apeldoorn. Na twintig jaar actief te zijn geweest in de gemeentepolitiek, waarvan acht jaar als wethouder, neemt Eppo Gutteling afscheid van de gemeente Apeldoorn.

Van 1986 tot 1998 was Eppo Gutteling gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid, de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 werd hij wethouder, onder andere voor de beleidsterreinen wonen, groen en afvalbeheer. Hij heeft zich steeds ingezet om op een praktische manier een verbinding te maken tussen wonen en de woonomgeving.

In de acht jaar dat Eppo Gutteling wethouder is geweest, heeft hij veel voor de stad en de dorpen kunnen betekenen. De Buitenlijn, voor meldingen over wegen, groen, milieu en verlichting, bleek een groot succes. Ook stond hij aan de wieg van het project de Groene Mal en introduceerde hij Diftar in Apeldoorn. Tevens heeft hij zich sterk gemaakt voor onder andere het herstel van de sprengen en beken, het particuliere opdrachtgeverschap in de woningbouw, het structuurplan voor de Kanaalzone en de herinrichtingen van Deventerstraat, Hofstraat, Kanaalstraat, Loolaan, Leienplein en Stationsstraat.

Voor het laatst bijgewerkt op: 20-mrt-2006 03:18