Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Ruim 90 combinaties aan start in Horst


22/03/2006

Horst, 22 maart 2006
Horst staat in het weekeinde van 8 en 9 april weer helemaal in het teken van de paardensport. De opening van het nieuwe menseizoen is traditioneel in Horst op het terrein van de "Kasteelse Bossen"

Programma:
Op zaterdag 8 april vinden van 8.30 uur tot 15.30 uur de dressuurwedstrijden plaats. Eveneens op de zaterdag is er van 11.00 uur tot 16.00 uur een vaardigheidsproef
Op zondag 9 april wordt de marathon verreden. De eerste combinatie start om 9.30 voor de rit van 16 k.m. . De laatste combinatie zal om ongeveer 17.00 uur weer het terrein van de Kasteelse Bossen opdraaien om daar nog een zestal uiterst moeilijke hindernissen te nemen. De waterhindernis is hiervan natuurlijk het meest spectaculair, maar hindernissen als de schaapskooi en het kruispunt zijn ook zeker het aankijken waard. De prijsuitreiking van deze nationale menwedstrijden zal op zondag om ongeveer 18.00 uur plaatsvinden in de grote publiekstent.

Evenals vorig jaar loopt het marathontraject t ruwweg rondom het hele terrein van de "Kasteelse Bossen" . Men kan dus al wandelend of fietsend over het terrein, de combinaties in stap of draf voorbij zien komen. Een prachtig gezicht natuurlijk zo'n vierspan in draf met een geconcentreerde menner en de grooms op de wagen. We schreven het al ,bijna 100 combinaties komen aan de start. Ook de internationale rijders en om maar een paar namen te noemen ;Ysbrand Chardon, Mark Weusthof, Ton Mohemius, Rini Rutjens en natuurlijk Harrie de Ruyter zijn allemaal weer present.

Hindernissen komen we niet graag tegen in ons leven. Bij de mensport is het er juist om te doen. Het is een hele kunst om de paarden en de rijtuigen door de vaak spectaculair gebouwde hindernissen te leiden. Om het voor het publiek zo interessant mogelijk te maken zijn alle hindernissen gebouwd op het terrein van de Kasteelse Bossen. Dat maakt het mogelijk om elke deelnemer helemaal te volgen.

Nevenactiviteiten op zondag 9 april vanaf 11.00 uur Met name op zondag vinden er vele optredens plaats zoals. Muziek optreden van "Hertogen van Brabant" en Medieval Folkgroep Slag ende Stoot.
De zeer bekende "Orde van de Hagelanders" Een groep van meer dan 30 personen die aanwezig zijn met tenten en uitrusting in Middeleeuwse stijl. Zij verzorgen demonstraties zoals een klassieke tweekamp tussen ridders, massagevechten zoals op middeleeuwse slagvelden en middeleeuwse dansen. Steve Meersman geeft een show met 16 roofvogels. Verteltheater "Donderelf" treedt op in een originele Mongoolse tent n.l. een GER. Naast middeleeuwse vertellingen zijn er optredens met harp, historische doedelzakken en optredens gepland en bedoeld voor kinderen en gezinnen. Johannes de Nar loopt rond, hij is leuk,komisch en onverwacht. De Clinic Clowns gaan weer kinderen schminken. De Jeugd kan ook weer schatgraven en ponyrijden.

Locatie en bereikbaarheid:
De Kasteelse Bossen in Horst. Op de autoweg A73 neemt u de afslag nr.10 Horst-Noord. Volg de gele borden met de zwarte letters " Menwedstrijden" Op alle toegangswegen van Horst zult U deze aantreffen. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Kasteelse Bossen. De ervaring leert dat met een beetje redelijk weer meer dan
10000 bezoekers over beide dagen verwacht worden. De toegang en zelfs het parkeren tot dit sport en recreatie-evenement op nationaal topniveau is gratis. Dit is mogelijk dankzij een groot aantal hoofdsponsors , sponsors en subsponsors.
Bron: Menwedstrijd Horst