Gemeente Deventer

Week 12, 21 maart 2006

BOOMPLANTDAG IN BATHMEN

Wethouder milieu Gerrit Berkelder plant op woensdag 22 maart om 11.30 uur de eerste knotwilg in de ecologische zone bij de Schipbeek in Bathmen.

De aanleg van natuurlijke oevers vormen samen met de nu te planten dertig bomen een bijdrage aan het realiseren van een ecologische verbindingstructuur tussen de Schipbeek, het landgoed de Bannink en de Gooiersmars.

Door in de zones tussen de landgoederen te zorgen voor verspreid liggende groene elementen, de zogenaamde stapstenen (natuurlijke oevers, poelen, knotbomen, bosjes, bloemrijke randen) wordt een betere uitwisseling van planten en dieren mogelijk. Indien deze zones niet ontwikkeld worden, kunnen diersoorten als das, eekhoorn en boommarter, maar ook vlinders en salamanders, niet van het ene leefgebied naar het andere komen en raken ze geïsoleerd van soortgenoten.

De dertig knotwilgen die geplant worden passen prima in het bestaande cultuurlandschap en versterken de ecologische verbindingstructuur.

Het project wordt uitgevoerd door het Waterschap Rijn en IJssel in samenwerking met de gemeente Deventer.

Leerlingen

Leerlingen van groep 8 van de Dorpsschool en groep 7 van de Rythmeen planten samen met wethouder Berkelder de eerste boom. De Looschool is niet aanwezig in verband met een excursie.

Na het planten van de eerste boom gaan de leerlingen andere bomen planten. Zij worden daarin begeleid door medewerkers van Sallcon. Vooraf hebben zij dan al meegedaan aan een spelcircuit onder begeleiding van de Vogelwerkgroep Bathmen.

Publicatiedatum: 22-3-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 22 maart 2006