Gemeente Beuningen


Milieujaarverslag 2005

In het milieujaarverslag kunt u lezen wat de gemeente Beuningen vorig jaar heeft gedaan op het gebied van milieu. Hieronder een korte samenvatting.

Handhaving
De milieuhandhaving is geprofessionaliseerd wat een positieve impuls heeft gegeven aan het naleefgedrag van bedrijven. Ook is het in 2004 opgestarte geuronderzoek afgerond en voorzien van een plan van aanpak.

Samenwerking met andere organisaties
In 2005 is uitvoering gegeven aan de "Intentieverklaring milieusamenwerking Nijmegen-West en Weurt". Samen met Nijmegen en de provincie is onder meer een informatiesysteem met meetnet opgezet en is de vergunningverlening en handhaving in het gebied verder verbeterd. Daarnaast is in samenwerking met de gemeente Druten en Wijchen een nieuw stookbeleid opgezet voor het verbranden van snoeiafval.

Afval
Er zijn Europese aanbestedingen gehouden voor de inzameling van gft- en restafval, oud papier en glas. Voor alle afvalstromen is een goedkoper contract afgesloten. In 2005 is verder het project "Nulmeting en Plan van aanpak Zwerfafval" uitgevoerd. Hierdoor is inzicht verkregen in de bestaande zwerfafvalsituatie en de mogelijkheden om de hoeveelheid zwerfafval terug te dringen.

Aarhus
Het Verdrag van Aarhus verplicht de gemeente om allerlei milieu-informatie toegankelijk te maken voor inwoners. Deze informatie is sinds kort ook te vinden via de gemeentelijke website, www.beuningen.nl. Klik op digitaal loket -> milieuloket en u vindt een overzicht van allerlei milieudocumenten en interessante links. Ook het milieujaarverslag kunt u daar vinden en downloaden.