Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 22 maart

* VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR ZWARE MISHANDELING

RIDDERKERK- De recherche van het district Feijenoord-Ridderster heeft met de aanhouding van mannen en één vrouw, allen afkomstig uit Ridderkerk, in de leeftijd van 19 tot 22 jaar aangehouden een mishandeling van een 42-jarige plaatsgenoot opgelost. De Ridderkerker werd in de nacht van 25 op 26 februari jl. op de Ringdijk door het viertal geschopt en geslagen. Ook werd zijn portemonnee weggenomen, die werd later in de omgeving leeg terug gevonden.
Het slachtoffer is met diverse kneuzingen, schaafwonden en gebroken ribben door personeel van de GGD overgebracht naar het Medisch Centrum Zuid, locatie Zuiderziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie werd opgenomen.
Twee van de vier verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie, de anderen een man en een vrouw zijn na verhoor heengezonden. De twee verdachten gaven aan onder invloed van verdovende middelen en alcohol te hebben gehandeld. Tevens vertelden ze geld van het slachtoffer te hebben weggenomen voor het betalen van een taxirit.
Eén van de twee voorgeleide verdachten is mogelijk ook betrokken bij een andere zware mishandelingzaak in Ridderkerk. De ander wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een flink aantal inbraken in scholen.


* MAN MET VUURWAPEN OVERMEESTERD - VERDACHTE AANGEHOUDEN

VERNIEUWD BERICHT/AANVULLING
ROTTERDAM-TUSSENDIJKE- De politie van het district Rotterdam West stelde een onderzoek in naar aanleiding van een onenigheid in een café aan de Mathenesserdijk op donderdagavond 16 maart rond acht uur tussen een bezoeker en de café-eigenaar. Tijdens de onenigheid sloeg de bezoeker, een 27-jarige Rotterdammer, de eigenaar met een fles op zijn hoofd. Deze raakte hierdoor lichtgewond aan zijn hoofd. De Rotterdammer verliet hierna het café maar kwam later weer terug. Nu had hij een vuurwapen in zijn hand en ging wederom op de eigenaar af. De Rotterdammer kon worden overmeesterd en het vuurwapen afgenomen. Dit gebeurde met veel geweld. De Rotterdammer liep ernstige verwondingen op en moest door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum worden overgebracht. Hier werd hij opgenomen op de Intensive Care. De recherche hield na onderzoek op dinsdag 21 maart de 64-jarige café-eigenaar (afkomstig uit Schiedam) aan. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van de 27-jarige Rotterdammer, die hem in zijn zaak met een fles op zijn hoofd had geslagen en met een vuurwapen had bedreigd. Deze Rotterdammer die ernstige verwondingen opliep en nog in het ziekenhuis ligt, is ook aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.