Lammers van toorenburg

Slaapproblemen meetbaar met persoonlijk Digitaal Slaaplogboekje van Medsys

Ede, 22 maart 2006, Meer dan 10% van de bevolking heeft met enige regelmaat slaapproblemen. Er zijn veel verschillende soorten slaapproblemen, zoals moeite met inslapen, moeite met doorslapen, 's morgens te vroeg, of juist te laat wakker worden, nachtmerries, teveel slapen overdag enz.. Slaapproblemen kunnen de ene nacht heviger zijn dan de andere. Bovendien kan het type slaapprobleem van dag tot dag verschillen. Om het probleem aan te pakken is het verkrijgen van inzicht in het slaapgedrag een eerste vereiste. Het digitale slaaplogboekje biedt daarvoor een duidelijke en laagdrempelige oplossing.

Een slaaplogboekje, dat meerdere dagen achter elkaar bijgehouden wordt, geeft belangrijke informatie over de slaapstoornis. Het slaaplogboekje helpt de geïnteresseerde particulier en de huisarts bij het zoeken naar een goede behandeling van het slaapprobleem. Bovendien kan iedereen met het slaaplogboekje zien welke behandeling het beste heeft geholpen. Het logboekje geeft niet alleen online met een duidelijke kleurenpresentatie dagelijks inzicht in het slaapgedrag, maar ook samenvattingen van het slapen over een bepaalde periode, bijvoorbeeld een week. Tevens wordt indien nodig op basis van de geïnterpreteerde gegevens, een advies gegeven om een arts te consulteren.

Op de Nationale Slaapdag introduceert Medsys het slaaplogboekje. De officiële aankondiging vindt plaats op zaterdag 25 maart in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, waar evenals in een tiental andere plaatsen in het land 'speciale slaapbijeenkomsten' worden gehouden. Als introductie kan iedereen twee weken gratis gebruik maken van de internetversie van het elektronische slaaplogboekje. Uiteraard is de privacy hierbij gewaarborgd.

Om gebruik te gaan maken van het digitale slaaplogboekje kan toegang worden verkregen via de website www.slaaplogboekje.nl. Als men na de eerste twee weken de registratie wenst te continueren kan voor 10 Euro een jaarabonnement worden genomen.

Het digitale slaaplogboekje is ontwikkeld in samenwerking met slaapcentra in Ede, Nieuwegein en Zwolle, en wordt door huisartsen en medisch specialisten ingezet.

Wilt u meer weten over verschillende slaapproblemen? Klik op www.slaapstoornissen.nl. Nitel nomineerde Medsys met www.slaapstoornissen.nl voor de Nitel stimuleringsprijs en introduceerde op de Zorg & ICT-beurs in februari het digitale slaaplogboekje dat op advies van professionals kan worden gebruikt. Nu, een maand later, maakt Medsys een speciale versie beschikbaar voor iedereen die vindt dat hij of zij problemen heeft met slapen en inzicht wil krijgen in het eigen slaappatroon.