Gemeente Waalwijk Waalwijkse Boomfeestdag op Haven VII (nr.0034)

Het thema voor 2006: Bomen en spelen

Zon 600 kinderen van de Waalwijkse basisscholen doen op 22 maart weer mee aan de Nationale Boomfeestdag. De kinderen nemen dit jaar een groenzone op het nieuwe industriegebied Haven VII onder handen. Daar blijft het niet bij, want naast de groenzone loopt een fietstracé waar het nodige aan moet gebeuren. Ook daar worden de handen dus uit de mouwen gestoken. Aan beide zijden van dit tracé planten de scholieren een aantal populieren. Om 09.00u geeft wethouder Van Steenoven het startschot.

De Waalwijkse Boomfeestdag wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit mensen van de gemeentelijke afdeling Beheer en onderhoud Openbare Ruimte, de afdeling Civiel en Cultuurtechniek en vrijwilligers van de Waalwijkse Jeugdnatuurwacht.

"Plantertje"
De Waalwijse basisscholen kunnen ook weer gaan strijden voor de Boomfeestdagwisselbeker en het zogenaamde "Plantertje" die in het bezit blijft van de winnende school. Om de prijs in de wacht te slepen moeten de scholen een werkstuk maken. De specifieke opdracht luidt: maak n.a.v. het thema BOMEN & SPELEN een tekening, schilderstuk of plakwerk op papier, karton of hout van minimaal A2 formaat = ongeveer 42 x 60 cm., of nog leuker op een rol behangpapier met een maximale lengte van 3 meter.

Expositie
Wethouder van Steenoven maakt bij de start van de Boomfeestdag bekend welke school het winnende werkstuk heeft gemaakt. Alle stukken worden overigens geëxposeerd in de hal van het Waalwijkse gemeentehuis van 13 maart tot en met 17 maart. Daarna is de expositie van 20 maart tot en met 31 maart in het gemeentekantoor van Sprang-Capelle te zien.

Programma 22 maart 2006
09.00u Welkomstwoord door Walter Sprangers
09.02u Toespraak door wethouder Van Steenoven en bekendmaking van het winnende werkstuk. Datum prijsuitreiking is op 12 april om 10.00 uur in het gemeentehuis te Waalwijk. Wethouder geeft startsein voor planten.
09.15u Starten met planten
10.15u Einde planten
10.45u Kom soep
11.15u Uitreiking van de boomfeestdagvaantjes en boomschijfjes aan leerkrachten

Publicatie datum 17-03-2006