Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Succesvol project SBSA inspiratiebron voor elke vereniging

In samenwerking met de KNSB verwierf de SBSA (Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn) voor 2005 een subsidie van EUR 10.000 bij NOC-NSF met als doel ervaring opdoen met talentontwikkeling binnen lokale samenwerking. Dankzij deze subsidie kon de SBSA in 2005 een flink aantal extra jeugdactiviteiten organiseren. Deze nieuwe activiteiten werden met de bestaande activiteiten op het gebied van talentontwikkeling samengebracht onder de naam 'SBSA Jeugdacademie'.

In een terugblik op de activiteiten van afgelopen jaar staat de vraag centraal wat schaakverenigingen kunnen leren van de ervaringen van de SBSA. Kan een willekeurige (jeugd)club de aanpak van de SBSA overnemen? Zijn er activiteiten die door elke vereniging op dezelfde wijze georganiseerd kunnen worden? Deze en andere vragen worden beantwoord door de drijvende kracht achter de SBSA, secretaris Karel van Delft.

Het interview met Karel van Delft kunt u hier lezen. U treft ook een lijst aan met tips voor elke schaakvereniging en een overzicht van de vele activiteiten van de SBSA.

---