Persberichten district Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 22-03-2006

Zes aanhoudingen bij grote lokauto-actie politie

UTRECHT Dinsdagmiddag en avond plaatste de politie op negen locaties in de stad Utrecht lokautos om daarmee auto-inbrekers op heterdaad aan te houden. Er werden tijdens de actie zes verdachten aangehouden.

De politie hield deze actie om het hoge aantal auto-inbraken in de stad Utrecht en de ergernissen en overlast die dit voor de burger met zich meebrengt te laten dalen, door potentiële autokrakers op heterdaad aan te houden.

In de parkeergarage van het Jaarbeursplein werden om 19.30 uur twee verdachten, een 17-jarige en een 20-jarige man, beiden uit Maarssen op heterdaad aangehouden voor het inslaan van de autoruit en het wegnemen van een laptop. Een derde verdachte, een 20-jarige man uit Maarssen, kon even later in de omgeving worden aangehouden.

Op de Duurstedelaan was het om 20.15 uur ook raak. Hier sloegen twee verdachten de autoruit in en namen een laptop weg. Agenten gingen achter de verdachten aan en wisten één verdachte te pakken. Deze verdachte pleegde fors verzet, waarbij een agent gewond raakte aan zijn arm. Hierdoor wist de verdachte te ontkomen. Een andere agent werd door de consternatie door de politiehond in zijn onderarm gebeten. De politie zocht in de omgeving naar het duo en wist even later een 16-jarige jongen uit Utrecht aan te houden.

Om 21.30 uur werden twee mannen op de Oosterkade aangehouden voor diefstal uit auto. Hier liep eveneens een collega tijdens de aanhouding letsel op aan zijn arm. De verdachten, een 22-jarige man en een 32-jarige man beiden uit Utrecht, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In totaal werden er tijdens de actie zes verdachten aangehouden. Allen zitten nog vast. De politie waarschuwt nog steeds om kostbare spullen uit de auto te halen. De politie blijft in de toekomst deze lokauto-actie herhalen.

Straatroof

UTRECHT Op het Vredenburg vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 33-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 16.15 uur over het Vredenburg. De vrouw werd aangesproken door drie jongens die plotseling de tas van haar eisten. Het slachtoffer dacht eerst nog dat het drietal een grapje maakte, maar toen zij geslagen en geschopt werd begreep zij dat de jongens het meenden.

De tas van de vrouw werd uit haar handen gerukt en de jongens renden weg. Omdat de hond van de Utrechtse nog in haar tas zat schreeuwde zij naar de jongens dat zij haar hond moesten laten gaan. De verdachten haalden de hond uit de tas en gooiden hem op straat.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Utrechtseweg een aanrijding tussen een bromfietser en een personenauto plaats. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

Een 34-jarige automobilist uit Veenendaal reed omstreeks 16.45 uur vanuit de richting van de Belcampostraat in de richting van Vleuten. Ter hoogte van de kruising gaf de man geen voorrang aan een 59-jarige bromfietsbestuurder uit Vleuten waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietsbestuurder raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Ouderijnziekenhuis.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Catharijnesingel kreeg een 45-jarige man uit Weesp een stopteken omdat agenten hadden geconstateerd dat de bestuurder veel te hard door de stad reed. Na een eerste blaastest bleek dat de man uit Weesp te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 475 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

UTRECHT Tijdens een controle op het Zandpad heeft de politie een 45-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De Utrechter moest omstreeks 22.05 uur een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 360 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie dinsdagmiddag twee minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.45 uur dat twee meisjes zich verdacht gedroegen in de winkel. Uiteindelijk vertrokken de dames met artikelen die zij niet afgerekend hadden. De meisjes beiden 15 jaar oud en afkomstig uit Utrecht werden overgedragen aan de gewaarschuwde politie. In overleg met de ouders zal gekeken worden voor een passende straf.

Hennepkwekerij ontmanteld

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Mesdaglaan een hennepkwekerij ontmanteld.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat in een woning aan de Mesdaglaan een hennepkwekerij zou zijn. Omstreeks 13.15 uur opende de politie de voordeur van de woning. In het pand werd een grote hoeveelheid apparatuur aangetroffen voor het opzetten van een hennepkwekerij. Tevens trof de politie een grote hoeveelheid wiet en hasj aan. Alle apparatuur werd in beslag genomen. Medewerkers van het energiebedrijf stellen een onderzoek in naar het mogelijk illegaal aftappen van de stroom. De politie ziet de 33-jarige bewoner van de woning als verdachte in deze zaak.