1e persbericht van woensdag 22 maart 2006

Eindhoven, 22-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in

De politie heeft woensdagochtend het rijbewijs ingenomen van een man van 24 jaar uit Eindhoven. Surveillerende agenten zagen hem rond 4.30 uur in een auto op het fietspad van de Locatellistraat rijden. Toen ze hem controleerden, bleek de man teveel gedronken te hebben. Op het bureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt graffiti-tekenaar op

De politie heeft dinsdagavond rond 18.45 uur op de Nieuwe Emmasingel een man van 22 jaar uit Heerlen aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat de man met een zwarte stift enkele tekens op hun voordeuren had getekend. Ze hebben de man aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man is na verhoor op het bureau weer heengezonden met een proces-verbaal. Hij verklaarde dat de tekens bedoeld waren als een soort van graffiti-handtekening.

Eindhoven: Bekeuringen voor rijden door rood

Bij een rood-licht-controle op de kruisingen Argonautenlaan/Craterlaan en Sterrenlaan/Mercuriuslaan heeft de politie woensdagochtend 25 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar (brom)fietsers die door het rode licht reden (24x) en naar een bromfietser die geen certificaat heeft. De controle werd gehouden tussen 7.30 en 9.00 uur.

Eindhoven: Politie houdt man aan na mishandelen partner

Woensdagochtend omstreeks 0.25 uur hield de politie een 53-jarige man in zijn woning in Stratum aan. Hij zou tijdens een ruzie zijn 40-jarige vrouw mishandeld hebben. De 18-jarige dochter die de politie daarop waarschuwde zou ook door hem geslagen zijn. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond is de man voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na slaan vriendin door politie aangehouden

Een 36-jarige Eindhovenaar is dinsdagavond om 22.45 uur aangehouden in de Varenstraat. De man kreeg in een woning in Stratum ruzie met zijn 34-jarige vriendin en sloeg haar diverse malen op het hoofd. De gewaarschuwde politie kon de man even later op straat aanhouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachte aan na bedreigen ex-vriendin

Een 36-jarige Eindhovenaar is dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur door de politie in de woning van zijn 38-jarige ex-vriendin in Helmond aangehouden. De man zou de vrouw eerder op de dag in zijn woning in Eindhoven hebben bedreigd. Hij belette haar ook de woning te verlaten. De verdachte nam haar vervolgens onder dwang mee naar haar woning. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Handel/Helmond: Vechtersbazen door politie buiten heterdaad aangehouden

De politie heeft dinsdag- en woensdagochtend twee Helmonders van 18 jaar in hun woningen aangehouden. De twee worden verdacht van een openlijke geweldpleging die op 12 februari plaatsvond buiten op het terrein van het uitgaanscentrum Time Out aan de Handelseweg in Handel. Vier slachtoffers die door de verdachten waren mishandeld hadden hiervan aangifte gedaan. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Vessem: Inbraak in winkel

Woensdagochtend rond 3.00 uur is ingebroken in een winkel aan de Wilhelminalaan. Daarbij zijn sigaretten en de kassalade met een onbekend geldbedrag weggehaald. De etalageruit aan de voorkant van de zaak is ingeslagen.

Eersel: Computers weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Lange Voren zijn twee computers met beeldschermen weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 1.00 uur. Vanaf het platdak is een raam op de eerste verdieping geforceerd.

Son: Bedrijfsinbraken

* Bij een bedrijf aan Ekkersrijt 5100 is dinsdagavond rond 20.45 uur ingebroken. Een ruit van de toegangsdeur is vernield. Uit het pand werd een tft-scherm weggehaald.

* Bij een bedrijf aan Ekkersrijt 5500 is tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 7.30 uur ingebroken. Er werden cadeaubonnen en een contant geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Een buitendeur is opengebroken

Someren: Inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Acaciaweg zijn een computer en een beeldscherm weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 5.15 uur. Een ruit van het pand is ingeslagen.

Asten: Computer weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Kanaalweg is een computer weggehaald. Een ruit van het pand is ingeslagen. Dat gebeurde tussen dinsdag 18.15 uur en woensdag 6.45 uur.

Lierop: Autos gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee autos gestolen. Vanaf de Groenstraat verdween een grijze Volkswagen Golf (TV-PJ-77) en vanaf de Offermansstraat werd een groene Volkswagen Transporter (54-VP-FR) weggehaald.

Lage Mierde: Bedrijfsinbraak

Tussen dinsdag 22.00 uur en woensdag 7.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Koningshoek. Een raam van het pand is opengebroken. Er zijn een laptop, een dvd-speler en een onbekend geldbedrag weggehaald.

Mariahout: Motor met uitrusting gestolen

Bij een inbraak in een schuur aan De Hei zijn onder meer een motorfiets zonder kentekenplaat (KTM type GS 520 Racing), een motorpak en motorlaarzen gestolen. Dat gebeurde tussen maandagavond 20.00 uur en woensdagochtend 8.10 uur. Het slot van de schuur is opengebroken.