Gemeente Hengelo

Internetpanel Hengelo zegt: 'Goede straatverlichting, gebrek aan speelplekken'

Ergernis over hondenvoorzieningen, te weinig speelplekken voor jongeren tussen 12 en 17 jaar en onveilig straatspelen. Dat zijn uitkomsten van de tiende peiling Internetpanel Hengelo. Straatverlichting, wandel- en fietsroutes en de groenvoorziening worden genoemd als Hengelose pluspunten. 435 Hengeloërs hebben via internet vragen beantwoord over (speel)voorzieningen en recreatie in de openbare ruimte. Met hulp van de uitslagen van het Internetpanel Hengelo wordt bekeken op het beleid van de gemeente op het gebied van openbare ruimte nog actueel is.

Panel minst tevreden over hondenvoorzieningen

De panelleden zijn op het gebied van de openbare ruimte in de eigen woonomgeving het minst tevreden over de hondenvoorzieningen. Er is gebrek aan voorzieningen om honden uit te laten en daarnaast ergeren panelleden zich aan hondenbezitters die er juist geen gebruik van maken.

Te kort ontmoetingsplekken voor jeugd tussen de 12 en 17 jaar

Voor jeugd tussen de 12 en 17 jaar zijn er volgens het panel te weinig ontmoetingsplekken in de wijk. Eénvijfde van het panel heeft wel eens last van hangjongeren in de omgeving. De overlast bestaat uit herrie en rotzooi die door de jongeren achtergelaten wordt. Volgens tweederde is de overlast van hangjongeren in de afgelopen twee jaar niet toegenomen. Slechts één zesde deel van het panel vindt dat wel. Bijna de helft van de ondervraagden stelt dat mensen tegenwoordig sneller klagen.

Meerderheid panel: kinderen kunnen niet veilig op straat spelen

Bijna 60% van de panelleden vindt dat kinderen niet veilig op straat kunnen spelen, omdat er te hard gereden wordt. Eenderde geeft aan dat ondanks verkeersremmende maatregelen in de buurt de veiligheid nog steeds niet gewaarborgd is.