Politie Limburg-Noord

Bovenregionale Recherche arresteert mannen voor insluipingen
Datum: 22-03-2006
Tijd bericht: 11:30
Plaats: Noord- en Oost-Nederland
De Bovenregionale Recherche heeft op dinsdag 21 maart jl. in Den Bosch twee mannen van 52 en 46 jaar uit deze stad aangehouden. Zij worden verdacht van insluipingen en diefstal in woningen en bedrijven en pogingen daartoe, in onder andere Bergen, Sevenum, Duiven, Ochten, Lopik, Goirle, Sterksel en Erlecom.

De mannen liepen overdag brutaal naar binnen in woningen of bedrijven. Als ze in de bedrijven werden ontdekt vroeg men als smoes naar 'oud ijzer'. Tijdens de insluipingen werden allerlei zaken meegenomen zoals een fotocamera, een fiets, brandstof, sleutels, geld en identiteitspapieren. Zij maakten gebruik van verschillende auto's.
In Den Bosch, in de woning van de 46-jarige hoofdverdachte, werd een doorzoeking verricht. Een auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Het onderzoek van de Bovenregionale Recherche richt zich op veertien zaken, gepleegd in de periode eind maart tot eind september 2005.

De mannen zijn ingesloten. In dit onderzoek heeft de Bovenregionale Recherche samengewerkt met de politie Den Bosch. Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie in Zwolle-Lelystad.