Ingezonden persbericht


Websense en Crossbeam bundelen krachten voor optimale beveiliging

Combinatie beveiligingssoftware en netwerkbeveiligingsarchitectuur voor bescherming tegen nieuwe, webgebaseerde bedreigingen

Hillegom, 22 maart 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN), wereldwijd leider in internetbeveiliging en internetfiltering-productiviteitssoftware, gaat nauw samenwerken met Crossbeam Systems. Samen met deze vooraanstaande leverancier van Unified Threat Management (UTM) biedt Websense gezamenlijke klanten krachtige webbeveiliging tegen de huidige, webgebaseerde bedreigingen. De Websense Web Security Suite met Crossbeam appliances biedt organisaties een complete beveiligingsoplossing voor bescherming tegen internetaanvallen, inclusief de krachtige beheeropties van de Crossbeam X- en C-Series appliances.

De Websense Web Security Suite is nu leverbaar met geïntegreerde X-Series-netwerkswitches en C-Series appliances. Dit leidt tot schaalbare webbeveiliging en -filtering met een hoogwaardige, geconsolideerde beveiligingsinfrastructuur. Met de X- en C-Series appliances kunnen klanten gelijktijdig verschillende beveiligingsapplicaties inzetten, waaronder firewalls, inbraakpreventie en bescherming, en webbeveiliging op basis van een platform met gebruikersvriendelijke webfilteropties.

"Nieuwe bedreigingen zorgen ervoor dat er steeds meer losse appliances en puntbeveilingsoplossingen nodig zijn, en die aanpak is niet effectief en praktisch", zegt Joel Silberman, Vice-President Business Development bij Crossbeam Systems. "De geïntegreerde Websense-suite biedt klanten een complete benadering inclusief UTM en garandeert een migratiepad voor extra beveiliging zonder ingrijpende wijzigingen in de netwerkinfrastructuur."

De Websense Web Security Suite concentreert zich op de zwakheden van antivirus-, antispyware-, firewall- en patch-beheerprocessen om zero-day-aanvallen te voorkomen en de gevaren van op protocol gebaseerde applicaties te voorkomen. Dit alles door het beheer van peer-to-peer (P2P), file transfer (FTP) en andere protocollen. Verder biedt Websense Instant Messaging-beveiliging (IM) en garandeert het compliance door beheer van IM-verkeer en IM-bijlagen die een risico vormen voor diefstal van intellectueel eigendom en schadelijke aanvallen.

"Door de integratie met de X- en C-Series appliances kunnen klanten de Websense-oplossing inzetten als onderdeel van een complete UTM appliance binnen uiteenlopende omgevingen: van kleine organisaties tot en met grote ondernemingen", aldus Steve Kelley, Director Strategic Alliances bij Websense. "Door de enorme schaalbaarheid vermindert de oplossing bovendien de tijd en kosten voor het gebruik van deze oplossingen."

De geavanceerde rapportages van Websense traceren schadelijke code, spyware, hacking tools en andere netwerkrisico's. Samen met Crossbeam beveiligt de Websense-suite organisaties proactief tegen internetaanvallen op basis van een hoogwaardig, gebruikersvriendelijk appliance-platform. Websense is door onafhankelijke onderzoeksbureaus als IDC en Frost & Sullivan (F&S) erkend als marktleider op het vlak van web-filtering. De X-Series van Crossbeam is onlangs door F&S uitgeroepen tot 'Network Security Infrastructure Protection Product of the Year' op het gebied van beveiligingstechnologieën. De X-Series appliances worden erkend als marktleider in het segment van de UTM appliances.

Crossbeam is een van de oprichters van het Websense Web Security Ecosystem, een compleet ecosysteem van gerenommeerde leveranciers van beveiligings- en netwerktechnologie, die zich inzetten voor de eenvoudige inzet en integratie van Websense-oplossingen binnen bedrijfsomgevingen. Dit ecosysteem bestaat uit leveranciers van oplossingen als beheer van netwerktoegang, internetgateways, gecertificeerde appliance-platforms, event-beheer en identiteitsbeheer. Dit initiatief resulteert in betere interoperabiliteit van gezamenlijke oplossingen die naadloze integratie garandeert.

###

Over Crossbeam
Crossbeam beveiligt de grootste netwerken met zijn Unified Threat Management-oplossingen (UTM). Het bedrijf levert op maat gemaakte beveiligingsoplossingen aan wereldwijde organisaties, carriernetwerken en mkb-organisaties. Crossbeam is begin 2000 opgericht door specialisten die voorheen werkten bij bedrijven als Bay Networks, Cisco, Nortel/Wellfleet en Alcatel. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Concord, MA en vestigingen in Europa en Azië, en wordt ondersteund door vooraanstaande investeerders, zoals Focus Ventures, Tudor Ventures, Matrix Partners, North Bridge Venture Partners, Commenwealth Capital Venture Partners, Intel Capital en Charles River Ventures.