Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Met Digimax S800 haarscherpe foto's en complete films maken èn bewerken zonder pc

Zelf films monteren met 8-megapixelcamera van Samsung

Naarden, 22 maart 2006 - Met de digitale camera S800 van Samsung kun je altijd en overal foto's maken, filmen én de opnamen bewerken. De bruiloft van beste vrienden, een etentje met familie, de zomervakantie. Met de Samsung S800 leg je de mooiste momenten eenvoudig vast op foto en film en edit je de beelden direct. Zonder tussenkomst van de PC. Voordat je thuis bent, geef je foto's een eigen touch en monteer je een complete film.

De Samsung Digimax S800 is een 8-megapixelcamera waarmee de gebruiker haarscherpe foto's maakt. De digitale camera beschikt over 15x zoom, zodat hij kan inzoomen tot in detail. Foto's verschijnen kristalhelder op het 2,4 inch (6,10 cm) LCD-display van de camera, die eenvoudig te gebruiken is. Jong en oud, ervaren of beginnende cameragebruiker: iedereen kan overweg met deze camera van Samsung.

De innovatieve Digimax S800 is niet alleen te gebruiken als fotocamera, maar ook als camcorder. Zo kan de cameragebruiker ruim een uur filmen in VGA-kwaliteit, als hij een 256 MB-geheugenkaart gebruikt. Dat is drie tot vier keer langer dan met een standaard digitale camera mogelijk is. Met de S800 superheldere filmbeelden afspelen op een LCD-scherm of televisie? Ook dat is mogelijk.

De camera is uitgerust met een ingebouwde image editing-functie, waarmee de gebruiker foto's kan bewerken. Foto's digitaal inkorten, tekst bij foto's inspreken of foto's gedraaid opslaan, is daarmee mogelijk zonder een pc te gebruiken. Met de movie clip editing-functies kan de filmer zelfs filmmateriaal op een creatieve manier bewerken. Dit houdt in dat hij gedeeltes van een filmpje kan bewaren, terwijl hij de film terugspoelt of een bepaald beeld kan bewaren als foto. Ook dit gebeurt op de digitale camera, dus zonder gebruik van pc of software-apparatuur.

De S800 beschikt over een ingebouwde filmstabilisator. Deze corrigeert licht bewogen filmbeelden automatisch, wat zorgt voor een rustiger filmbeeld. Voor het beste effect gebruikt de fotograaf één van de zeven scènemodi voor: landschap, close-up, zonsondergang, zonsopgang, tegenlicht, vuurwerk en strand&sneeuw. Wie ècht creatief bezig wil zijn, gebruikt de 'hot key', die verschillende special effects aanstuurt. Denk hierbij aan kleureffecten, foto's in negatief of highlight. Ook leuk is 'photo frame', waarbij de cameragebruiker kan kiezen uit negen grappige frames en 'composite shot', dat twee tot vier kleine afbeeldingen in één foto kan opslaan.

Samsung introduceert de digitale 8-megapixelcamera gelijktijdig met de 6- en 5-megapixelcamera uit de Stylish Standard-serie. Samsungs digitale camera's zijn per direct in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen inclusief B.T.W. bedragen: ¤ 199,- voor de Digimax S500, ¤ 219,- voor de Digimax S600 en ¤ 299,- voor de Digimax S800.

Samsung camera's

Samsung digitale camera's worden ontwikkeld en geproduceerd door Samsung Techwin. Deze onderneming uit de Samsung Group is wereldwijd toonaangevend in hightech producten, waaronder halfgeleidersystemen, optische en digitale beeldbewerking, industriële motoren en defensieapparatuur. De digitale camera's van Samsung nemen een vooraanstaande positie in de markt van digitale fotografie in. Door de nadruk op continue technologische innovatie zijn de fraai vormgegeven digitale camera's van Samsung geavanceerd en gemakkelijk in het gebruik. Meer informatie over Samsung camera's is te vinden op www.samsung.nl.