Ingezonden persbericht


Introductie Avaya one-X-oplossingen: intelligente IP-telefonie voor midmarket

TER PUBLICATIE: 22 maart 2006

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatieapplicaties, -netwerken en -diensten aan de zakelijke markt, biedt met haar one-X-oplossingen plug-and-play IP-telefonie voor de midmarket en (kleinere) vestigingen van grote ondernemingen. Gebruikers kunnen met deze oplossingen uiterst eenvoudig migreren naar VoIP - bellen via internet - en optimaal profiteren van alle intelligente communicatiemogelijkheden die IP en SIP (Session Initiation Protocol) bieden. Ongeacht de gebruikte hardware - deskphone, mobiel of laptop - hebben werknemers toegang tot dezelfde intelligente communicatie- en businessapplicaties. De drie nieuw geïntroduceerde core producten zijn one-X Desktop Edition, one-X Mobile Edition voor de Nokia S60 en one-X Quick Edition. Voor de ontwikkeling van one-X Quick Edition gebruikt Avaya de technologie van het in 2005 overgenomen bedrijf Nimcat Networks.

Avaya one-X Desktop Edition

Vooral werknemers die veel onderweg zijn en voor hun werk vertrouwen op hun laptop, profiteren van de brede functionaliteit en het gebruiksgemak van one-X Desktop Edition. Via een gestroomlijnde interface op hun laptop hebben medewerkers toegang tot dezelfde communicatieopties als zij gewend zijn van hun deskphone. Zo hebben ze onderweg toegang tot aanwezigheidslijsten, Instant Messaging en conferentiefunctionaliteit, waarmee ze met één muisklik een conferentie met maximaal vijf personen kunnen opzetten. Avaya one-X Desktop Edition biedt geavanceerde telefoniemogelijkheden en zorgt voor een optimale integratie tussen applicaties en apparatuur op basis van SIP.

Avaya one-X Mobile Edition voor de Nokia S60

Met de one-X Mobile Edition voor mobiele telefoons van het type Nokia S60 nemen mobiele werkers hun deskphone mee in hun binnenzak. Deze oplossing zorgt ervoor dat werknemers via hun Nokia S60 smart phone toegang hebben tot de Avaya Communication Manager-software. Hierdoor zijn zij altijd op hetzelfde nummer bereikbaar en maken ze gebruik van één voicemailsysteem. Daarnaast hebben ze toegang tot dezelfde communicatiemogelijkheden als op kantoor, waaronder conferenties, doorverbinden, snelkeuzeopties en gespreksopname - allemaal via het IP-bedrijfsnetwerk. Gebruikers kunnen eenvoudig switchen tussen persoonlijke en zakelijke gesprekken zonder dat het nodig is hiertussen handmatig onderscheid te maken voor de facturering.

Avaya one-X Quick Edition

Met one-X Quick Edition komt Avaya tegemoet aan de behoefte aan plug-and-play IP-telefonieoplossingen voor bedrijven met minder dan twintig telefoons. Dit product biedt een brede functionaliteit vanuit een op SIP gebaseerd peer-to-peer systeem. Avaya one-X Quick Edition is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te beheren. Doordat alle software vooraf in de telefoon is geïnstalleerd, is het niet nodig een communicatieserver te gebruiken of installatie-ervaring te hebben. Gebruikers hoeven alleen maar de IP-telefoons in het Local Area Network (LAN) in te pluggen. De toestellen 'signaleren' elkaar automatisch, starten direct de benodigde functies op en nemen een gesprek over als een ander toestel niet wordt beantwoord. Binnen enkele minuten hebben gebruikers toegang tot telefonieapplicaties, waaronder voicemail, conferencing en menufunctionaliteit. Bij groei zijn nieuwe medewerkers snel aan het systeem toe te voegen door eenvoudigweg een extra telefoon toe te voegen.

Op www.avaya.com/intelligence is te lezen waarom 100 vooruitstrevende bedrijven al werken met Avaya Intelligent Communications.

Over Avaya

Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.