Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

22 maart 2006

Doetinchem - Drankrijder betrapt

Een 26-jarige automobilist uit Zelhem bleek afgelopen nacht (22/3) rond 00.55 uur bij een politiecontrole op de Begoniastraat onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. e kreeg een boete.

Terborg - drietal aangehouden voor inbraak

De politie heeft afgelopen nacht (22/3) twee mannen uit Roermond (21 en 25 jaar oud) en een man (18 jaar) uit Horn aangehouden. Bij de politie werd gemeld dat er bij bedrijven aan de Stationsweg vier manspersonen rondliepen. De politie ging direct op onderzoek uit en trof een geparkeerde auto met afgeplakte kentekenplaten aan en de vier manspersonen. Bij het zien van de politie renden de vier mannen alle kanten op. De politie wist drie van de vier aan te houden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden diverse computers, mogelijk afkomstig van een inbraak in dezelfde nacht bij een bedrijf aan de Akkermasbeekweg in Terborg, aangetroffen. De drie mannen werden ingesloten en de politie is een onderzoek gestart.

Doetinchem - Winkeldiefstal

Een 61-jarige Doetinchemse werd dinsdagmorgen (21/3) betrapt op de markt in Doetinchem. De vrouw had een tros banen ter waarde van E 2,- weggenomen bij een groentekraam. De marktkoopman hield de vrouw staande en waarschuwde de politie. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een boete van E 130,-.

Dinxperlo - Aangifte mishandeling

Twee inwoonsters uit Gendringen (23 en 21 jaar) hebben aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag (19/3) in een horecagelegenheid in Dinxperlo. De 23-jarige werd daar meerdere malen in het gezicht geslagen en met een flesje op haar hoofd geslagen door een onbekende vrouw. De 21-jarige wilde ingrijpen en werd door de vrouw weggeduwd, waardoor ze viel. Vervolgens werd ze geschopt en aan haar aan getrokken. De 23-jarige liep hierbij een hoofdwond, een hersenschudding en diverse andere verwondingen in haar gezicht op. Zij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Het gaat om een vrouw van ca. 23 jaar oud met een donker getinte huidskleur en lange zwarte haren. De politie is een onderzoek gestart.

Winterswijk - Woningbrand

In een woning aan de Prins Hendrikstraat is dinsdagavond (21/3) rond 21.30 uur brand ontstaan. De 63-jarige bewoonster zag dat haar tv begon te storen en er vervolgens rook uit de tv kwam. Hierop heeft de snel de stekker uit het stopcontact getrokken en de hulpdiensten gewaarschuwd. Daarna verliet ze haar woning. Bij het arriveren van de politie en de brandweer was er sprake van een uitslaande brand. Uit veiligheidsoverwegingen moesten de buren hun woning verlaten. Zij werden elders ondergebracht. De brandweer gaf rond 23.00 uur het sein brandmeester. Er raakte niemand gewond, de schade is niet bekend.

Hengelo - Mannen aangehouden voor illegaal dumpen afval

Agenten hebben afgelopen nacht (22/3) twee jongemannen (20 en 23 jaar) uit Hengelo aangehouden voor het illegaal dumpen van afval. Getuigen hadden rond 01.00 uur gezien dat de mannen met vuilcontainers via de rondweg in de richting van het zwembad liepen. Agenten troffen in een droge sloot aan de Banninkstraat een grote hoeveelheid vuilnis en rommel aan. Een uur later werden de mannen gezien door getuigen op de Maanstraat. Nu waren ze op de fiets en hadden zakken vuilnis bij zich. Op de rotonde Rondweg / Banninkstraat werden de twee door de agenten aangehouden. Zij konden zich niet legitimeren en werden overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zij ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.

Winterswijk - Politie onderzoek vechtpartij

De politie onderzoekt een vechtpartij, die dinsdagmiddag (21/3) rond 12.00 uur plaatsvond op de kruising Kloetenseweg/Hortensialaan. Een 34-jarige Winterswijker heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door een 37-jarige plaatsgenoot. De 34-jarige liep verwondingen op aan hoofd, gezicht en benen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie heeft woensdagmorgen een 37-jarige Winterswijker aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is niet bekend. De politie heeft reeds enkele getuigen gesproken, maar wil graag in contact komen mensen die de vechtpartij gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --