Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

22 maart 2006

Putten - Onbekende pleegt schennis - politie zoekt getuigen

De politie zoekt getuigen inzake het plegen van openbare schennis door een onbekende man. Een nog onbekende man pleegde woensdagavond (15-03) rond 20.30 uur schennis toen hij bij een woning aan de Vervoornstraat op het raam tikte en vervolgens aan de aanwezige jonge vrouw in de woonkamer zijn geslachtsdeel toonde. Door hard te schreeuwen wist ze de man te verjagen. Het signalement van de dader: ongeveer 1.75 m lang, normaal postuur, sprak abn, had geen zware stem. Op dinsdag (21-03) pleegde een onbekende man rond 08.15 uur openbare schennis nabij de kruising Vurenboomweg en Blarinckhorsterweg. Een aantal schoolmeisjes was getuige van dit voorval. Hier is geen nader signalement van de dader bekend geworden. De politie heeft geen aanweijzingen dat het om dezelfde man gaat. Getuigen die iets van de incidenten heeft gezien of daarover informatie hebben, worden dringend verzocht zich te melden via 0900 8844.

Harderwijk - Diefstal uit woning

Uit een woning aan de Spieghelstraat werd dinsdag (21-03) tussen 10.00-22.30 uur een hoeveelheid sieraden ontvreemd. De dader is vermoedelijk via een slaapkamerraam binnen gekomen. Laden en kasten in woon- en slaapkamers werden doorzocht.

Nunspeet - Auto gestolen na inbraak woning

In een woning aan de Oenerburgweg werd op dinsdag (21-03) tussen 00.15-05.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door het boren van gaatjes in het raamkozijn aan de achterzijde van de woning. Ontvreemd werd een tas met zakelijke papieren alsmede autosleutels waarna men met de auto van de bewoners meenam. Benadeelde hoorde rond 05.00 uur een auto wegrijden. Het betreft een grijze Opel Signum, kenteken 39-PN-BL.

Putten - Inbraak woning

In een woning aan de Hoge Engweg werd op dinsdag (21-03) werd er tussen 16.00-16.50 uur ingebroken. De dader forceerde een schuifpui en doorzocht een aantal kasten in de woning. Ontvreemd werden onder meer sieraden en een laptop. In de omgeving van de woning werd een grijze personenauto gesignaleerd met meerdere inzittenden die met hoge snelheid vertrok toen de bewoners arriveerden.

Vaassen - Doorrijden na aanrijding Een 34-jarige automobiliste uit Hattemerbroek werd op woensdag (22-03) rond 05.50 uur aangereden waarna de tegenpartij doorreed. De vrouw reed op de Geerstraat en sloeg links af de Weteringdijk in. Op dat moment werd ze aan de linkerzijde ingehaald waardoor er schade ontstond aan het linker voorspatbord en bumper van de auto. De andere automobilist doofde snel de autoverlichting en verdween in de richting Terwolde. Hij reed vermoedelijk in een ouder type Ford Escort, donker van kleur.Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --