Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 22 maart 2006

Persbericht

Formatie De Wolden - voortgang

Nu de gemeenteraad van De Wolden Jan van 't Zand heeft benoemd tot formateur, zijn de eerste gesprekken voor de formatie begonnen. Deze week spreekt hij met alle politieke partijen over hun wensen voor de coalitie en het collegeprogramma. De formateur wordt tijdens deze consultatiegesprekken bijgestaan door de griffier Josee Gehrke en de secretaris-directeur Aart van Walstijn.

Naar aanleiding van de uitkomsten, van deze gespreksronde, zal de formateur deze week aangeven op basis waarvan hij, met welke partijen concreet coalitiebesprekingen zal voeren. De coalitiebesprekingen worden vanaf volgende week gehouden in het gemeentehuis.

Het streven is dat er begin april schriftelijke overeenstemming is bereikt tussen de coalitiepartijen. De formateur zal de uitkomsten van de besprekingen aan alle raadsleden aanbieden in de vorm van een raadsvoorstel welke tijdens de raadsvergadering op donderdag 13 april kan worden besproken en vastgesteld.

Voorbereiding en benoeming vice-voorzitter raad

Tegelijk aan de coalitievorming loopt ook de procedure voor de benoeming van de vice-voorzitter van de raad. De formateur stelt een profielschets op, die tijdens de raadsvergadering van 30 maart wordt besproken en vastgesteld.

Een speciale commissie die dan wordt geïnstalleerd zal op basis van de profielschets selectiegesprekken voeren met de aangemelde kandidaten. Middels een raadsvoorstel zal de commissie een voordracht doen voor de benoeming van de vice-voorzitter. Tijdens de raadsvergadering van 13 april kan de raad vervolgens tot benoeming overgaan.

.

///////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau Voorlichting, tel. (0528) 378 239.


---- --