Dienstenbond CNV

CNV Dienstenbond controleert loonstroken uitzendkrachten in friesland. 22-03-2006

Als lid van CNV Dienstenbond en werkzaam als uitzendkracht kunnen we u een speciaal aanbod doen. CNV Dienstenbond controleert alleen in Drachten in het vakbondskantoor aan de Zonnedauw 30 op dinsdag 28 maart de loonstroken van leden en niet-leden.

Dit nadat er veel signalen zijn binnengekomen over onduidelijke loonbetalingen aan uitzendkrachten. De klachten die ons ter ore zijn gekomen, variëren van verkeerde inhoudingen op de loonstrook, tot toeslagen die niet betaald zijn, tot uitbetalingen via de verkeerde CAO. We willen uitzendkrachten helpen om daar snel een einde aan te maken.

CNV Dienstenbond staat dinsdag 28 maart met een team van deskundigen vanaf 17.00 uur paraat om de loonstroken van leden en niet-leden van een deskundig oordeel te voorzien. In de eerste plaats willen we graag duidelijkheid geven over de kwaliteit van de loonstrook. Als vervolgens blijkt dat uitzendbureaus duidelijk een scheve schaats rijden, zullen we ze daar zeker op aanspreken!

Doet u mee?
Als lid van CNV Dienstenbond bent u natuurlijk van harte welkom op ons vakbonds-kantoor in Drachten. U hoeft vooraf niet aan te melden.

Doet uw collega ook mee?
Het controleren van de loonstrook staat open voor leden en niet-leden. Neem uw collega gerust mee, al is deze misschien nog niet aangesloten bij CNV Dienstenbond. Ook van hem/haar zullen we loonstroken controleren. Ons oordeel over de loonstrook is kosteloos. Eventuele vervolgacties zullen we uiteraard alleen voor leden ondernemen.

Wat hebben wij nodig?
Wie zijn loonstroken gratis bij CNV Dienstenbond wil laten controleren, heeft het volgende nodig: loonstroken van twee verschillende perioden, de arbeidsovereenkomst met het uitzendbureau en de laatste opdrachtbevestiging.

Praktische zaken
Deze vakbondsactie op dinsdag 28 maart duurt van 17.00 uur tot 21.00 uur. Het vakbondskantoor aan de Zonnedauw 30 in Drachten is uitstekend per auto bereikbaar met voldoende parkeermogelijkheden. Op deze website is een routebeschrijving opgenomen (klik hiervoor op de contact button op de homepagina).

Meer weten
Neem voor vragen over deze Info contact met de onderhandelaars namens CNV Dienstenbond, Siegbert van der Velde via email s.vandervelde@cnvdibo.nl of bel 0512-583440, of Harry Gerding via email h.gerding@cnvdibo.nl of bel 023-5670686.