Politie Zuid-Holland-Zuid

22/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 22-03-2006 o persberichten district I

VERNIELING PERSONENAUTO
ZWIJNDRECHT- Op dinsdagmorgen 21 maart 2006 omstreeks 10.15 uur is een 39-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden wegens vernieling. De man wordt verdacht van het lek steken van twee banden van de personenauto van zijn ex-vriendin. De vernieling vond plaats op maandagavond 20 maart jl. op het P.J.Oudplein. Tijdens het verhoor bekende hij de vernieling. Hij is bereid de schade te vergoeden. De politie maakt proces-verbaal op.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 41-jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 21 maart 2006 omstreeks 11.30 uur in de Doelstraat. De politieagenten kregen een melding van een vechtpartij in de Doelstraat. Het bleek dat de verdachte de 22-jarige dochter van zijn vriendin uit Dordrecht zonder reden in haar gezicht had geslagen toen ze elkaar op straat tegenkwamen. Ook wilde de man de vriend van de 22-jarige vrouw te lijf gaan. Vervolgens vielen er over en weer klappen. De vrouw liep een dikke lip en een pijnlijk hoofd op. De 41-jarige man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT- Een 28-jarige man en een 29-jarige vrouw beiden uit Den Haag zijn door een beveiligingsbeambte aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 21 maart 2006 omstreeks 13.20 uur in een winkel aan het Bagijnhof. Het tweetal stal voor 460 euro aan make-up spullen uit de winkel. Ze maakten daarbij gebruik van een geprepareerde jas. Ze zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De man komt van oorsprong uit Georgië en mag nog slechts 2 dagen in Nederland blijven. De vrouw komt uit Rusland en verblijft illegaal in Nederland. Na verhoor worden beiden overgedragen aan de Vreemdelingendienst van de politie.

VERKEERSONGEVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op dinsdagmiddag 21 maart 2006 omstreeks 13.40 uur vond op de kruising Noordeinde met de R915 (de weg vanaf de brug over de Noord richting Ridderkerk) een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een personenauto, bestuurd door een 60-jarige man uit Alblasserdam reed over de brugweg komende vanuit richting Alblasserdam. Hij reed op de kruising met het Noordeinde rechtdoor richting Ridderkerk. Op de kruising kwam hij in botsing met een personenauto, bestuurd door een 75-jarige man uit Ridderkerk, die vanaf het Noordeinde de kruising opreed. De 75-jarige man uit Ridderkerk reed, net als de overige bestuurders, over de busbaan omdat op de rijbaan die daar normaal voor wordt gebruikt een vrachtauto met pech stond. Beide bestuurders hadden borstklachten en de 63-jarige vrouw van de bestuurder uit Ridderkerk die als passagier in de auto zat, had nekklachten. Ze zijn alle drie per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos raakten zwaar beschadigd. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. Beide bestuurders verklaren dat zij door groen licht zijn gereden. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning(RVO) stelde een technisch onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.(lokaal tarief) Vragen naar de surveillance afdeling.

BEDREIGING
DORDRECHT - Een 49 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging van zijn 45 jarige ex-vrouw uit Dordrecht. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 21 maart 2006 omstreeks 15.00 uur op het Jean Paul Sartre-Erf. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Merwedestraat. Een alerte agent in vrije tijd zag de auto al slingerend en met een lage snelheid rijden op de Hastingsweg en later op de N3. Onderaan de afslag Staart moest de bestuurder zijn voertuig aan de kant te zetten. Surveillerende agenten kwamen erbij en lieten de man een blaastest doen. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken; 950 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een forse hennepkwekerij ontdekt in een pand in de Vriesestraat in Dordrecht. De politie kreeg in eerste instantie een melding van wateroverlast aan de achterzijde van het pand. Het bleek dat er een grote hoeveelheid warm water uit een gat onder de deur door kwam. Binnen bleek dat de wateroverlast van de derde verdieping kwam. Het plafond op de tweede verdieping was doordrenkt met water en ingezakt. Hierop werd de hoofdkraan afgesloten en kwam de brandweer voor de veiligheid ter plaatse. Na doorzoeking van het pand werd op de derde verdieping een in werking zijnde hennepplantage ontdekt. Naar schatting ging het om zon 3000 hennepplanten. De hennepplantage werd ontmanteld. Alle apparatuur en planten zijn vernietigd. Uit onderzoek van Eneco bleek dat er geknoeid was met de meter. Deze is door hen meegenomen voor onderzoek. De beheerder (58) van het pand en de eigenaar (47) van een winkel in het pand zijn gehoord. Zij hebben een verklaring afgelegd. De politie stelt een nader onderzoek in, evenals de technische recherche.

VROUW ZWAARGEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL
DORDRECHT Een 89-jarige fietsster uit Dordrecht is op 22 maart zwaar gewond geraakt toen ze werd aangereden door een personenauto, bestuurd door een 43-jarige Rotterdammer. Het ongeval vond plaats op de kruising Nassauweg - Prinses Julianaweg. Het slachtoffer liep zwaar hoofdletsel op, was niet aanspreekbaar en is onder spoedbegeleiding van de politie naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen voor medische assistentie. De oorzaak van het ongeval is onbekend. De Regionale Verkeersondersteuning van de Politie Zuid-Holland-Zuid doet hiernaar onderzoek.
De politie komt graag in contact met getuigen van de aanrijding en vraagt hun te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief)

VERBODEN WAPENBEZIT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een 21-jarige jongeman uit Zwijndrecht aangehouden in een woning aan de Van Ruisdaelstraat. Hij wordt verdacht van verboden wapenbezit. De politie had informatie gekregen dat de 21-jarige mogelijk een vuurwapen in zijn bezit had. In de woning werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen en zal worden onderzocht door de technische recherche. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERNIELING AUTO
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 21 maart een 36jarige man uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van vernieling van een auto. De man zou op 20 maart j.l. de auto van zijn ex hebben beschadigd door er tegen te schoppen en er tegen aan te rijden met zijn eigen auto. Dit zou zijn gebeurd in de Langeraarstraat in Zwijndrecht en zijn gezien door getuigen. De ex-vrouw (32) deed aangifte. De man ontkende en werd na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.