Politie Zuid-Holland-Zuid

22/03 Hoeksche Waard

Dordrecht, 22-03-2006 o Persberichten District III

STALKING
WESTMAAS- Een 41-jarige man uit Westmaas is op dinsdagmorgen 21 maart 2006 door politieagenten aangehouden wegens stalking. De man valt al langere tijd zijn 36-jarige ex-vrouw lastig. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

AANRIJDING
OUD-BEIJERLAND - Op dinsdagmorgen 21 maart 2006 omstreeks 07.15 uur vond op de Ruisscheweg (N217) een aanrijding plaats tussen een personenauto en een autobus. Een 38- jarige vrouw uit Goudswaard reed met haar personenauto komende vanuit de richting Nieuw-Beijerland over de Ruisscheweg. Ze haalde de voor haar rijdende autobus in. Doordat er een tegenligger (een vrachtauto) aankwam, stuurde zij te vroeg naar rechts. Zij botste met de rechterachterzijde van haar auto tegen de linkervoorkant van de autobus. Vervolgens verloor zij de macht over het stuur en ging met haar auto over de kop. De auto kwam in de sloot rechts van de weg tot stilstand. De vrouw liep een zere pols op en de 18-jarige vrouw uit Oud-Beijerland die als passagier meereed liep nekletsel op. Ze werden beide ter plaatse behandeld door personeel van de ambulancedienst. De 59-jarige bestuurder van de autobus uit Piershil kwam met de schrik vrij. De personenauto raakte totaal vernield.

VERDACHT VAN VERDUISTERING
STRIJEN De politie heeft op woensdagmorgen 22 maart een 46-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van verduistering. Hij zou in 2005 bij een bedrijf aan de Kooilandsedijk in Strijen spullen hebben gehaald met de bedoeling deze te huren. Het ging om een aantal machines en een aanhanger. Echter, de spullen zouden nooit retour zouden zijn gekomen richting het bedrijf. De eigenaar deed aangifte. Ook een bedrijf uit s Gravendeel deed aangifte. Daar zou de verdachte twee trilplaten hebben gekocht. De rekening werd echter niet betaald. Beide eigenaren zouden ook door de verdachte zijn bedreigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zal de verdachte nader horen.

AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND Een 32-jarige man uit Maasdam heeft zich op dinsdagmiddag 21 maart gemeld op het politiebureau in Oud-Beijerland. De man had nog een aantal openstaande boetes met een totaalbedrag van 1212 euro. De politie hield de man aan op het bureau. Hij krijgt 20 dagen gevangenisstraf omdat hij de boetes niet kon betalen. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND De politie heeft op dinsdagavond 21 maart een 42-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het politiebureau aan de Spuidijk in Oud-Beijerland. De politie zag de man rijden op de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland. Hij was niet handsfree aan het bellen in de auto. De bestuurder werd staande gehouden. Hij vertelde de agenten geen rijbewijs bij zich te hebben en de boete niet te kunnen betalen. De man moest vervolgens achter de politie aanrijden naar het politiebureau van Oud-Beijerland. Daar bleek ook dat de man een rijontzegging heeft tot oktober 2006. De man is na een nacht in de cel op woensdag 22 maart heengezonden. Hij krijgt een dagvaarding uitgereikt en een bekeuring voor niet handsfree bellen in de auto.