CZ investeert in meer zeggenschap patiënt

Cz actief in gezondheid

CZ investeert in meer zeggenschap patiënt

Zorgaanbieders die actief willen bijdragen aan het verbeteren van de emancipatie en zeggenschap van de patiënt, zogenaamde patiëntempowerment, kunnen zich opgeven voor de Zorg-kan-altijd-beterprijs 2006.

Zorgverzekeraar CZ wil met de beloning een impuls geven aan de verbetering van kwaliteit van zorg. Het initiatief is ontstaan in samenwerking met de regionale patiënten/consumenten platforms in Zuid-Nederland. De instelling van de prijs is het eerste resultaat van de onlangs in gang gezette samenwerking tussen de zorgverzekeraar en de patiëntenplatforms. CZ financiert de beloning van in totaal 50.000 euro vanuit het CZ fonds. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de vier betrokken patientenplatforms en één persoon vanuit CZ.

De beloning bestaat uit twee delen: een subsidieregeling voor projecten die aan de doelstelling van de prijs voldoen en een stimuleringsprijs voor de drie projecten die het meest hebben bijgedragen aan het versterken van de positie van de patiënt.

CZ Fonds
Het CZ Fonds steunt sinds 1999 zorgvernieuwde initiatieven in Zuid-Nederland die niet via de gewone weg betaald kunnen worden.


---------------------------------------------


Noot voor de redactie (