29
30
31
/> Maart 2006

Golden Tulip en Ikea bouwen samen nieuw hotel in Delft Eerste gezamenlijke Tulip Inn met 140 kamers eind 2007 in gebruik Met de ondertekening van een intentieovereenkomst hebben Golden Tulip Hospitality Group en Inter IKEA Systems B.V. het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het eerste gezamenlijke Tulip Inn. Het hotel komt in de directe nabijheid van het IKEA Concept Center in Delft.

Afbeelding

Thomas Bergström (Ikea) en Hans Kennedie (Golden Tulip) zijn tevreden na het tekenen van de overeenkomst voor de nieuwe Tulip Inn in Delft

Beste van beide partijen
Een team van experts van Golden Tulip en IKEA ontwikkelt het interieur en exterieur van het hotel. Samen gaan de experts op zoek naar de juiste balans tussen de stijlen van beide organisaties. De nieuwste IKEA-meubels voor de hotelsector zullen niet ontbreken.

Het IKEA Concept Center bestaat uit alle onderdelen van de Inter IKEA Systems B.V. in Delft, inclusief de IKEA Pilot Store en het IKEA Business College. Het IKEA Business College is een trainingscentrum voor alle IKEA-retailers over de wereld. Dit brengt een grote vraag naar passende hotelaccommodaties met zich mee. Het Tulip Inn voldoet aan deze vraag en komt te liggen naast het IKEA Concept Center, langs de A13 snelweg, tussen Den Haag en Rotterdam.

Management
Inter IKEA Systems Holding B.V. wordt eigenaar van het hotel. De operationele afdeling van Golden Tulip neemt het management van de 140 kamers voor zijn rekening op basis van een lange termijn lease-overeenkomst.

Opening eind 2007
Het Tulip Inn Delft zal naar verwachting eind 2007 open gaan en biedt haar gasten 140 volledig ingerichte kamers, verschillende conferentiezalen, een lounge, bar en restaurant, een sauna, fitnesszaal en andere ontspanningsfaciliteiten.

Passend verblijf
Thomas Bergström, Voorzitter en CEO van Inter IKEA Systems B.V. vult aan: "Golden Tulip is een internationale hotelketen met een goede reputatie. We zien ernaar uit samen met Golden Tulip een hotel neer te zetten onder het Tulip Inn merk. Het doet me plezier om onze studenten van de IKEA Business College en andere gasten een geschikt en passend verblijf aan te kunnen bieden in de directe nabijheid van het IKEA Concept Center."

Waardevolle aanvulling
Hans Kennedie, President en CEO van de Golden Tulip Hospitality Group, verklaart: "We beschouwen deze overeenkomst als een waardevolle aanvulling op ons hotelmanagement portfolio. Ik ben er zeker van dat de combinatie van de middelen en services van Golden Tulip en de internationale erkenning van IKEA de Tulip Inn Delft tot een groot succes zullen maken. Het is de ambitie van Golden Tulip om dit initiatief uit te bouwen en te kijken naar mogelijkheden voor een nog strategischer samenwerking met IKEA."

Noot voor redacties (