NOC*NSF


Master-certificaat voor negen coaches

ARNHEM - Op landgoed Warnsborn in Arnhem heeft deze week de vijfde groep coaches het certificaat MasterCoach in Sports ontvangen uit handen van Jeroen Bijl.

De deelnemers van MasterCoach in Sport groep vijf waren Maarten Arens, (judo) Harry Brokking (volleybal), Rob Ehrens (paardensport springen), Vic Hermans (futsal), Peter Kolder (langebaan schaatsen), Gert-Jan van der Linden (rolstoelbasketbal), Roelant Oltmans (hockey), Nelson Saenz (taekwondo) en Jaap Zielhuis (zeilen).

Het idee MasterCoach in Sports is ontstaan vanuit de praktijk. De hoogste bondsopleidingen blijken niet helemaal aan te sluiten bij de eisen die aan topcoaches worden gesteld door het internationale topsportniveau. Kenmerkend voor de inhoud van het programma is dat deze goed te vertalen is naar de sportspecifieke situatie van alle afzonderlijke coaches. De deelnemers worden als groep onderricht over onderwerpen als groepsdynamica en teambuilding, spanningsbeleving, controle en stress, coachbaarheid van sporters, situationeel leiderschap, kernkwaliteiten en communicatie.

Naast deze gezamenlijke activiteiten kan de coach zijn individuele onderdelen invullen. Thema's als mediatraining, trainingsleer, sportmarketing, voeding, doping en timemanagement zijn erg gewild. Op deze manier is het gehele programma individueel maatwerk. Iedere coach ontwikkelt en volgt zijn eigen persoonlijk opleidingsplan.

(22 maart 2006)