Politie Gelderland-Zuid

Jongens mishandelen Nijmegenaar

Nijmegen, 22-03-2006 o De politie kreeg dinsdagmiddag een melding dat er in het Goffertpark een man mishandeld zou worden. De agenten gingen er meteen heen en werden daar aangesproken door een man die alles had zien gebeuren.

Hij verklaarde aan de politie drie jongens een 18-jarige man lastig hadden gevallen. Eén van hen had de 18-jarige om drugs gevraagd, maar dat had hij niet en dat zei hij ook. Daarop hebben ze naar zijn zeggen zijn fietssleutel afgepakt en hem geslagen.

De getuige vertelde dat hij twee verdachten van de mishandeling zojuist weg had zien fietsen. De man ging met de politiemensen mee in de auto op zoek naar de verdachten. Die zagen ze even later in de nabije omgeving rijden. De agenten hebben de mannen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Tijdens de aanhouding verklaarde de getuige dat de bestuurder van een op dat moment passerende bromscooter ook geslagen zou hebben. Daarop werd ook deze derde man aangehouden. Ze zijn alledrie meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee 17-jarige Nijmegenaren en een 14-jarige Nijmegenaar.

Het 18-jarige slachtoffer uit Nijmegen deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.