Gemeente Kerkrade

Startpagina > > Persberichten
Deze website is voor het
laatst gewijzigd op:
22-03-2006

22.03.06 Boomfeestdag 2006 Kerkrade

Wethouder Thomas plant de rode beuk voor de school samen met enkele kinderen. In Kerkrade hebben vanmorgen activiteiten plaatsgevonden in het kader van de Boomfeestdag die vandaag landelijk wordt gehouden. Vorig jaar organiseerde Kerkrade de Nationale Boomfeestdag. Het nationaal thema van dit jaar is `bomen en spelen'.

Centraal bij de Boomfeestdag in Kerkrade stond het planten van bomen bij brede school `De Steltloper' door kinderen van groep 7 en 8 van de brede school zelf (basisscholen De Vierring en De Veldblom). Wethouder Peter Thomas van openbare werken plantte een rode beuk voor de school.

Lokale gedachte
Begin van dit jaar is brede school `De Steltloper' in gebruik genomen. De infrastructuur rond de school wordt dit voorjaar verder afgewerkt. Het huidige brede profiel in de Zonstraat met twee gescheiden rijbanen wordt veranderd en er komt een tweezijdig te berijden rijbaan en een ventweg. Hierdoor ontstaat er meer mogelijkheid voor groen op de middenberm, terwijl het aantal beschikbare parkeerplaatsen toeneemt. In dit kader zijn langs de Zonstraat nu al bomen geplant. De kinderen plantten in deze straat dus als het ware hun `eigen' bomen.

Kleitablet
Eén van de groepjes druk aan het werk.... In totaal plantten vandaag 15 groepjes van 3 kinderen uit groep 7 en 8 een boom. De kinderen hebben per groepje een kleitablet gemaakt (gebakken) met hun namen en de datum erop. Dit tablet is geplaatst bij de kluit van de boom in de grond. Het idee hierachter is van archeologische aard, want zelfs over 100 jaar kunnen de tabletten nog worden gevonden.

Bomen
In totaal zijn er vandaag 28 bomen geplant, verdeeld over de Zonstraat. Het gaat om platanen, beuken, eiken en esdoorns. Naderhand zullen in dezelfde straat nog 11 bomen worden geplant.