Ingezonden persbericht


Geslaagde recordpoging Voedingscentrum op de negen-maanden-beurs

Vijfenzestig baby-ambassadeurs brengen kracht van moedermelk in beeld

Den Haag, woensdag 22 maart 2006 - In het kader van de campagne 'Borstvoeding verdient tijd' heeft het Voedingscentrum een bijzonder record gevestigd. Een recordaantal van vijfenzestig baby's die 'groeien en bloeien' op moedermelk was vandaag aanwezig bij de start van de negen-maanden-beurs. Deze borstgevoede baby's droegen, als volleerde ambassadeurs, een krachtig beeld van de 'power' van moedermelk uit. Daniëlle Overgaag gaf het startsein bij deze recordpoging.

Bewijs van de kracht van moedermelk
Borstvoeding heeft een gezondheidsbevorderend effect op zowel moeder als kind. Hoe langer de duur van borstvoeding, des te minder vaak verschillende ziekten voorkomen. Wetenschappelijk onderzoek levert bewijs voor de afname van aantal en ernst van infecties van het spijsverteringskanaal, middenoorontsteking, obesitas en hoge bloeddruk bij borstgevoede kinderen. Bovendien verbetert borstvoeding naar alle waarschijnlijkheid de intellectuele- en motorische ontwikkeling. En het vermindert het voorkomen van astma, eczeem en piepen op de borst. Dit zijn enkele resultaten uit recent onderzoek van het RIVM, in opdracht van het Ministerie van VWS.

Baby's: de beste borstvoedingsambassadeurs
Doel van de recordpoging is andere moeders te inspireren om ook borstvoeding te geven en het belang van borstvoeding bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De beste ambassadeurs om de 'power van moedermelk' uit te dragen zijn immers borstgevoede baby´s zelf. Daarvan zijn ook hun moeders overtuigd, blijkt uit de vele inschrijvingen. Moeders omschrijven met trots de kracht van moedermelk: "Hollands welvaren! Nog niet één keer ziek geweest. Groeit als kool, alsof je pokon gebruikt. Groot wonder, dat kind groeit op mijn kracht." Ook presentatrice Daniëlle Overgaag, zelf zwanger, draagt borstvoeding een warm hart toe getuige haar uitspraak: "Al mijn kindjes heb ik borstvoeding gegeven. Ben ik absoluut een voorstander van. Ik vind het zó geweldig dat ik met mijn moedermelk mijn eigen gezondheid doorgeef. Bovendien is het ook nog eens heel intiem met je kind." De baby's droegen bij dit record een speciale rompertje met de opdruk 'Powered by mom's milk'.

Voedingscentrum organiseert topontmoeting met vijfenzestig kleine borstvoedingsambassadeurs!

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (Ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit. Het Voedingscentrum heeft een speciale campagne om het (blijven) geven van borstvoeding te stimuleren: Borstvoeding verdient tijd. Baby's profiteren optimaal als ze ten minste zes maanden borstvoeding krijgen.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

---

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht