Provincie Utrecht

Gratis excursies plattelandstoerisme

20-3-2006 -

Wilt u graag starten met een toeristisch-recreatieve onderneming in het landelijk gebied? Of wilt u uw huidige bedrijf verbeteren of uitbreiden? Bezoek dan één van de gratis excursies plattelandstoerisme in de provincie Utrecht.

In april organiseert de provincie Utrecht als onderdeel van het project `Loket Plattelandstoerisme' drie gratis excursiemiddagen voor startende en bestaande (agro)toeristische ondernemers in het landelijk gebied. De middagen vinden plaats op actieve plattelandstoeristisch bedrijven. Tijdens deze middagen staat steeds één onderwerp centraal. Zo wordt er ingegaan op marketing en promotie, op de mogelijkheden voor samenwerken en op kwaliteit. Ook biedt de middag ruim de mogelijkheid om met collega-ondernemers ervaringen en gedachten uit te wisselen.

De excursiemiddagen duren van 13.30 uur - 16.30 uur en vinden plaats op:
12 april: Thema Marketing en promotie
Locatie: `Blik op de Polder' in Kamerik

19 april: Thema Samenwerking
Locatie: `De Boerenstee' in Woudenberg

20 april: Thema Kwaliteit
Locatie: `Kaasboerderij De Doornvoort' in Doorn

Bent u geïnteresseerd? Geeft u dan op bij Route IV. Deelname is gratis. Er is een maximum aantal plaatsen, dus wees er snel bij. Opgeven kan telefonisch via 024-3602013 of via info@route4.nl.

De provincie Utrecht wil graag het toeristisch ondernemen op het platteland bevorderen en verder professionaliseren. Plattelandstoerisme is één van de thema's die is opgenomen in het vastgestelde provinciale `Actieplan recreatie en toerisme 2005-2008'. Naast de excursies werkt de provincie onder meer aan het realiseren van een digitaal loket Plattelandstoerisme. Informatie over wet- en regelgeving, cursussen, plattelandstoeristische organisaties en onderzoeksresultaten op het gebied van plattelandstoerisme in de provincie Utrecht worden gebundeld op een website. Deze website moet ondernemers en ambtenaren helpen beter hun weg te vinden op het gebied van plattelandstoerisme. De website www.loketplattelandstoerisme.nl zal vanaf 1 mei in de lucht zijn.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030- 258 3196

Laatst gewijzigd op 22-03-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen