Provincie Utrecht

Provincie Utrecht en BRU werken aan verkeersveiligheid

22-3-2006 -

Met het ondertekenen van een overeenkomst hebben gedeputeerde Ger Mik en portefeuillehouder Yet van den Bergh van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) vandaag de samenwerking op het gebied van gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid vastgelegd. Provincie en BRU voegen hiermee een bedrag van zo'n EUR 240.000 samen voor verkeerseducatie, voorlichting en handhaving op het gebied van verkeersveiligheid die door ROV-Utrecht zal worden uitgevoerd.

Provincie en BRU bundelen de krachten om effectiever te opereren op het gebied van verkeersveiligheid. Als gevolg van de overeenkomst kunnen alle projecten uit het ROV-werkplan in alle gemeenten worden uitgevoerd. Gemeenten kunnen daarmee voor elke leeftijdscategorie verkeerseducatie aanbieden die is afgestemd op de specifieke problemen en mogelijkheden van die leeftijdsgroep.

Verkeerseducatie voor alle leeftijden
Om verkeerseducatie een permanent karakter te geven bevat het ROV-werkplan onder meer educatieprojecten voor alle leeftijdscategorieën. Zo is er voor de leeftijdscategorie 0-4 jaar het programma JONGleren in het verkeer. Dit programma laat ouders zien hoe zij hun kinderen zelfs al op deze leeftijd kunnen leren over hoe je je veilig in het verkeer kunt gedragen.
Voor kinderen op de basisschool is het Utrechts Verkeersveiligheidslabel (UVL) ontwikkeld. Het UVL is een kwaliteitskeurmerk voor scholen dat er o.a. voor zorgt dat kinderen in alle groepen verkeersonderwijs krijgen. Brugklassers kunnen meedoen met Verkeerseducatie Jongeren en voor bromfietsrijders biedt het ROV een cursus aan die niet alleen leert over de theorie, maar ook in de praktijk laat oefenen op een afgeschermd terrein. Jonge automobilisten zijn een belangrijke groep in de ongevalstatistieken. Zij zijn geneigd om de risico's en consequenties van hun verkeersgedrag te onderschatten. In een eendaagse opfriscursus kunnen zij dit ervaren onder leiding van een ervaren instructeur.
Oudere automobilisten en bestuurders van een scootmobiel hebben hun eigen specifieke problemen. Voor beide groepen zijn speciale cursussen die een veilige deelname aan het verkeer bevorderen. Deze en andere projecten zijn te vinden in het werkplan 2006 van het ROV-Utrecht.

Vragen?
Als u vragen heeft over of naar aanleiding van dit persbericht dan kunt u contact opnemen met de secretaris van het ROV-Utrecht Mariëlle Zeilstra, tel. 030-2582731 of e-mail mariëlle.zeilstra@rov-utrecht.nl. Het ROV-werkplan is te vinden op de website van het ROV, www.rov-utrecht.nl.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030- 258 3196

Laatst gewijzigd op 22-03-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen